m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Мадагаскар, Реюнион и Сейшели 2021

Цена 4220 евро 23 август - 10 септември 2021
На долу

Мадагаскар, Реюнион и Сейшели 2021

4220 евро на човек

При група от 10 човека                            

Цена на възрастен в двойна стая                          4220 евро

Цените включват:

*Самолетен билет София – Антананариво / Махе – София

*самолетен билет Морондава-Антананариво

*самолетен билет Антананариво – Сен Мари

*самолетен билет Сен Мари-Реюнион

*самолетен билет Реюнион – Махе, Сейшелите

*11 нощувки със закуски на Мадагаскар

*2 нощувки със закуски на Реюнион

*3 нощувки със закуски на Сейшелите

*всички трансфери летище-хотел-летище с автомобил с климатик по програмата

*настаняване в посочените лоджи/хотели или подобни от същата категория на база закуска в Мадагаскар, Реюнион и Сейшелите

*екскурзии по програмата

*автомобил 4х4 с шофьор за туровете и трансферите на Мадагаскар

*фери по програмата

*водач от ТравълМакс

*застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро.

Цената не включва:

 • бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 30 евро
 • разходи от личен характер, напитки, хранане извън описаното в програмата
 • виза за Мадагаскар – 35 евро

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАБЕЛЕЖКИ:
*Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност

*Здравни изисквания: няма изисквания за ваксини

*Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава

*Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.

*Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мадагаскар, Реюнион и Сейшели е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и виза за Мадагаскар

*Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

Информация относно отпътуването (сборен час и място, важни контакти като водач , лице за контакт на място) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

*Валута на страната: Мадагаскарски ариари (MGA)

 

*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД Евроинс АД номер застрахователна полица 03700100002573 от дата 08.03.2020 г. С лимит на обезщетение 50 000 лв. по застраховка „Отговорност на туроператора”.

 

*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.

 • Дестинация
 • Дати на пътуване
  24.08 - 14:50 ч.
 • Час на излитане
  09.09 - 21:40 ч.
 • Час на пристигане
  10.09 - 09:05 ч.
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки, бански костюм
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
24 август Пристигане в Тана
Пристигане на международно летище Ivato, трансфер до хотел VILLETTE ***(https://www.hotel-lavillette.com). Настаняване в стандартни стаи.Нощувка.
2
25 август Тана – Андасибе закуска
Закуска и отпътуване за Андасибе. Пътешествието е на изток, като минаваме през клисури и красиви хълмове. Спирка в резервата  Пейриерас, интересен с няколко  вида ендемични амфибии и хамелеони. Тук се среща най-малкият хамелеон в света, наречен е „брукесия“. Среща се и дървесната боа. Пристигаме в Андасибе, настаняване в хотел и подготовка за нощна разходка. Нощувка в Andasibe Hotel *** (http://www.andasibehotel-resto.com).
3
26 август Андасибе- Анцирабе закуска
След закуска се отправяме към Национален парк Аналамазоатра, където се среща най-големият лемур на острова (Индр Индри), но има още и бамбукови лемури. След разходката продължаваме с посещение на работилница за глинени изделия в Амбатолампу и време за обяд /не е включен в цената/. Нощувката днес е в COULEUR CAFÉ HOTEL *** https://www.hotels.com/ho1154535776/couleur-cafe-antsirabe-madagascar/ Анцирабе е селище на 1500 м н. в. в провинцията Антананариво. Населението там е около 257 хил. души. Климата там е по-прохладен, в сравнение с останалата част на острова. Града е известен с индустрията си и с високия брой на дърпащите се рикши (poussepousse). Норвежки мисионер-лутерани посещават първи този град през 1868 г. Варовик и сулфур се добиват в този район по това време. През 1917 г. е открита първата термална баня, с цел рекреативен туризъм.  
4
27 август Анцирабе – Морондава закуска
След закуска потегляме за Морондава. Тук основната част от населението се занимава със земеделие, а доста по-малък дял се пада на животновъдите. Най-важната реколта е оризът, а останалите са боб и царевица.Морондава е закътан крайморски град, с пясъчни улици и полу-разрушени къщички. Мястото е отправна точка към Национален Парк Бемараха и Алеята на Баобабите. Настаняване в хотел Kimony Resort (http://www.kimonyresort-morondava.com).
5
28 август Морондава – Бекопака (210 км) закуска
Ранно ставане, за да се включите в приключение с 4х4 през гората от баобаби и червена почва. Да вървиш по алеята на баобабите е толкова неописуемо, уникално преживяване, сякаш вървиш между гиганти. Дължината на алеята е 260 м с около 25-30 баобаба, които се извисяват на около 30 м височина. Този вид (Adansoniagrandidieri) са ендемични за Мадагаскар. Баобаб, на местен език renala, означава „майката на горите”, и е на около 2800 години. Те израстват не изолирано, но в буйна растителност, която ги обгражда. През годините, обаче хората са ги отрязвали и изчиствали дърветата, за да използват почвата за земеделие. Оставили са само баобабите да растат, като източник на храна и строителен материал. По на северозапад расте другият вид баобаби – Amoureux, който оплитат стъблата си още като млад филиз и така израстват, сплетени. След това се качваме на ферибот, за да стигнем до Бело. Качваме се на мръсната кола и потегляме към Бекопака. Пътят ще ни доведе до мадагаскарските дебри, в африканската част на страната, където почвата е червена и суха. Оказва се, че хората могат да оцеляват в тази толкова суха част на света. Това са местните от Малагаси. Настаняване в хотел Olympe de Bemaraha  ***/*http://www.olympedubemaraha-madagascar.com/
6
29 август Бекопака – Национален парк на Цингите от Бемараха закуска
След ранна закуска се отправяме към Големия Цинги – варовикова планина, класифициране като част от природното наследство на страната. Този масив прилича на игли от варовик, които придават на планината много странен вид. Цинги означава „място, където не можеш да ходиш бос”. Тук природата обаче, съжителства в идеална хармония с тази дива и режеща планина. Флората се състои от суха широколистна гора, растения, характерни за сухия варовиков район, като видовете алое и баобаб Andasonia, червеноцветно огнено дърво Delonixregia, което е широко разпространено в тропиците. Единственият вид банани се нарича Musa perrieri. Други растения, които се наблюдават тук са пахоподиум и орхидеите. По отношение на фауната, в Мадагаскар съществуват много видове, които няма да срещнете другаде. Тук живее хамелеона с пънововидна опашка, бодливия хамелеон-джудже – известен само от няколко екземпляра, които са видяни там. И двата вида хамелеони са застрашени от изчезване! Птиците се около 53 вида, седем вида лемури, включително лемур на Ван дер Декен. Връщане в хотела и нощувка.
7
30 август Бекопака – Морондава закуска
След закуска потегляме обратно към Морондава. Спираме на алеята на Баобабите, за да наблюдаваме залеза. Настаняване в хотел Kimony Resort ***http://www.morondava-kimonyresort.com/.
8
31 август Морондава – Антананариво закуска
Днес след закуска трансфер до летището за полет до Антананариво. Пристигате на летището и ви очаква шофьор за трансфер до хотел VILLETTE *** (https://www.hotel-lavillette.com) Настаняване в стандартни стаи.Нощувка.
9
1 септември Антананариво-Сен Мари закуска
Закуска и трансфер до летище за полет до остров Сен Мари. Кацане на острова и трансфер до хотел LIBERTALIA HOTEL ***https://www.booking.com/hotel/mg/libertalia-ikoa.bg.html Настаняване и свободно време за плаж, шнорхелинг и за наблюдаване на китове J
10
2-3 септември Сен Мари закуски
Свободни дни за плаж, шнорхелинг /срещу заплащане/.
11
4 септември Сен Мари – Реунион закуска
Трансфер до летището за полет до Реюнион. Пристигане на острова в 12,15 ч., трансфер до хотел Le Nautile  ***. Настаняване в старнадртни стаи. Свободен следобед.  Нощувка.
12
5 септември Реунион закуска
Денят е посветен на целодневен тур на острова и вулкана Piton de la Fournaise. Турът включва още разходка в Сен Пиер и града на вулкана, както и спирки и снимки при Nose of Ox, the Pas des Sables, the Pas de Bellecombe.
13
6 септември Реунион – Сейшели остров Махе закуска
Ранен трансфер до летището и полет до Махе, Сейшелите. Пристигане на Сейшелите в 11,40 ч. Посрещане и трансфер до хотел Coral Strand ****. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.
14
7 септември Махе, Сейшели закуска
Закуска. Днес ще се разходим до столицата на острова Виктория. Следобед- свободно време за плаж, шнорхелинг или почивка.
15
8 септември Махе закуска
Свободен ден за плаж и почивка. По желание – екскурзия до остров Ла Диг и Пралин. Цени- допълнително с два варианта – фаст фери на отиване и връщане, полет в двете посоки или комбинация от полет и фери. Програма: Трансфер от хотела на Махе до пристанището на Махе. Качваме сенаCat Cocos и потегляме за Пралинрано сутринта около 07.30 ч. Продължава около 9 часа от 06,30 ч. до 18,30 ч. и включва още: *трансфери на Махе, Пралин и Ладиг *трансфер с лодка Пралин-Ладиг-Пралин *входни такси за Vallee de Mai и L’Union Estate *обяд *екскурзовод Пристигаме на Пралин и трансфер до природния парк Vallee de Mai, дом на над 7000 палми Коко де Мер и на редкия вид черен папагал. Следва посещение на рибарското селище Cote d’Or, където може да си купите местни сувенири. Трансфер с лодка до Ладиг- един от най-красивите острови на Сейшелите. Бели плажове, кокосови палми и гранитни скали, Ладиг е островът, където единдствения транспорт са велосипеди и волски коли. Слизаме на пристанището и потегляне с волски коли или камион до ресторант за креолски обяд. След обяда на Ладиг се отправяме към подбрано имение с красива колониална къща, където ще видим как се извлича палмово масло от кокосовите палми, ще видим и гигантските костенурки, ванилова плантация.
16
9 септември Махе закуска
Закуска. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 21,40 ч.
17
10 септември Истанбул-София
Пристигане в Истанбул в 04,35 ч. Следващ полет до София в 07,45 ч. Отново на родна земя в 09,05 ч.

Местоположение

Мадагаскар