m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Камчатка и Байкал 13-28 август

Цена 5040 евро 15 нощувки
На долу

Камчатка и Байкал 13-28 август

5040 евро на човек

От момента, в който взорът ви се блъсне в нея,  красотата на Камчатка ще ви плени и омагьоса. Природата препраща към Северна Европа, усещането ви запраща към Скандинавия- стари дървени къщи, прохладен океански бриз, дълга зима, горещи извори, гейзери, покрити със сняг и вулканична пепел върхове, навсякъде брези.  Камчатка ще оприличите повече на Исландия отколкото на Далечния Изток на Русия. Този отдалечен и трудно достъпен район на страната привлича всяка година хиляди пътешественици и любители на дивата природа.

Полети с Турски авиолинии и Сиберия през август:

 

Дата                          от                                           до                                излитане  кацане                   време

13 август            София                                  Истанбул                           21:10      22:35                      1.25

НОЩУВКА В ИСТАНБУЛ

14 август            Истанбул                           Новосибирск                      11:15      21:05                      5.50

14 август            Новосибирск                      Петропавловск                23:10      10:30+1                 6.20

22 август            Петропавловск                Иркутск                              10:30      11:55                      5.25

28 август            Иркутск                              Новосибирск                      01:50      03:25                      2.35

28 август            Новосибирск                      Истанбул                           07:30      10:15                      6.45

28 август            Истанбул                           София                                  13:20      14:35                      1.15

 

Цена на самолетния билет към дата 20.04.2023:                       €  1740

Доплащане до бизнес класа по 5 от полетите 720 евро /цена за бизнес класата към дата 22,05,2023/.

 

Цена на човек при група от минимум 8 туристи –              €  3300

 

Цената  включва:

*1 нощувка в Истанбул + трансфер летище-хотел-летище

*7 нощувки на база закуска в хотел 3* в Паратунка – хотел „Лесная Поляна“ *** (http://lespolyanakam.ru/ или подобен (стандартна стая)

*5 нощувки в района на езерото Байкал

*трансфери по програмата

*екскурзии, описани в програмата

*обеди (вечери само, където е посочено)

*медицинска застраховка, покриваща COVID-19

 

Цената не включва:

*вечери

*виза за Русия

*допълнителни екскурзии

*бакшиши и разходи от личен характер

*PCR тестове, когато са необходими

*водач от травъл Макс

 

Важна информация:

За визата са необходими:

 1. Паспорт, с валидност не по-малко от 6 месеца и копие
 2. Една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/

 

Всеки турист е длъжен да носи маска и дезинфектанти, като е задължително използването им на борда на самолета и на места, където ще бъдете изрично предупредени. Използвайте дезинфектанти през целия ден, за да избегнете зараза.

Програмата не е подходяща за хора с ограничени възможности за движение.

 

 

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

15 нощувки
-+ Age
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
15 август пристигане в Камчатка – Паратунка
Днес поставяме началото на нашето незабравимо пътешествие към едно отдалечено кътче на света, част от Руската територия! Пристигане в Петропавловск Камчатски в 10.30 ч., посрещане на летището и трансфер до хотел в Blue Lagoon 4*. Нощувка.
2
16 август Петропавловск и круиз по залива Авача закуска, обяд
Закуска в хотела и трансфер с автомобил до Петропавловск. Обиколна екскурзия в града с посещение на Историческия Музей. Продължаваме с разходка в центъра на града,  рибния пазар. Обяд в подбрано заведение и трансфер до пристанището, където се качваме на кораба за круиз по Авачинския залив към Тихия океан и остров Старичков. Вечеря на кораба. Трансфер до хотела и нощувка. Авачинския залив е изключително впечатляващ с многобройните малки заливи, прорязващи сушата около него. Две големи реки се вливат в залива, 32 вида риба обитават водите на залива. Почти целогодишно тук може да се видят морски език, главоч, камбала. Тюлените в Авачинския залив не се боят от хората и им позволяват да се доближават много близо. Срещат се китове-убийци, раци, морски таралежи. Остров Старичков се намира на около 10 км. от входа на залива и носи името си от малки морски птици- Мурелети /на руски името им звучи като старец/. На острова гнездят пуфини /кайра/, корморани, гмуркачи, морски орли, многобройни водни птици и тюлени.
3
17 август планински масив Вачкажец закуска, обяд
Закуска. Трансфер до планината Вачкажец. Трекинг тур по планинският циркус, езерото и водопада. Обяд в пакет. Връщане в хотела. Най високата точка на планината е 1556 м над морска височина. Това е едно от най-кравивите места в района на Камчатския полуостров. Има три основни планински части: планината Летняя Поперечная (1420 м), Вачкажци (1600 м) и Вачкажец (1556 м). Забележка: Трекинга може да има различна продължителност, ако условията не позволяват провеждането му. В зависимост от това, колко са подготвени туристите, водача има правото да прецение и съответно да съкрати продължителността или да промени пътеката.
4
18 август Рафтинг по река Бистрая, Малките горещи извори закуска, обяд
Трансфер до река Бистрая около 2 часа. Рафтингът продължава около 3 часа, предложението, което изкушава е за риболов с пускане на хванатата риба. Обяд в палатков лагер. Трансфер до горещи извори Малки и къпане и прекарване на остатъка от деня в топлата вода. Връщане в хотела, нощувка. Река Бистрая е втората по големина на Камчатка, тече по южните склонове на Средний и играе важна роля за размножаването на тихоокеанската сьомга. Реката е богата на кралска сьомга, червена сьомга, гърбата сьомга, сребърна сьомга. Срещат се още тихоокаенска пъстърва, източно сибирска пъстърва, дъгова пъстърва, липан /от семейството на пъстървата също/.
5
19 август Трек до Камилската планина закуска, обяд
След закуска е трансферът до подножието на Авачинския вулкан, откъдето започва турът-трек до Камилската планина. Обядът днес е в лагера Авача, като след изкачването имаме и разходка до Тихоокеанското крайбрежие. Всички турове до вулкана Авачински започват от базовия лагер Камчатинтур, който е на 890 метра надморска височина. Авачинският вулкан е 2751 метра и е един от най-активните на Камчатка. Наричат го още домашният вулкан. Кратерът му е пълен с втвърдена лава, над коята се издигат облаци от изпарения. Изкачването е по-трудно от предишния ден, но отново не изисква специална екипировка. Изкачването и слизането отнемат 7 часа.
6
20 август Опционални турове – свободен ден
Опционални турове на доплащане: 720 евро за хеликоптерен тур Хеликоптерен тур до Долината на гейзерите               закуска, обяд Трансфер до хеликоптерната площадка и полет до Долината на Гейзерите. Долината на Гейзерите се нарича с право Перлата на Камчатка- Царството на гейзери и извори. Лети се над активните вулкани Каримски и Мали Семячик /около 1 ч. и 15 минути полет/. Приземяване и време за почивка. От тук потегляме на двучасов тур до гейзерния район. Отново полет до калдерата Узон /около 5-7 минути/, а там продължаваме с трек около 1 час през калдерата. Огромната калдерата Узон е  с диаметър 12 км. и е уникално място, показващо действащия съвременен вулканизъм. Тук изобилства от всякакъв вид хидротермална активност- минерални езера, мощни изпарения от горещите извори, гейзери, миниатюрни кални вулкани. Полет /около 25 минути/ до Долината Наличево. Обяд, свободно време за горещите извори. Обратен полет с хеликоптер до Паратунка /около 35 минути/.     Хеликоптерен тур до Курилското езеро720 евро за хеликоптерен тур закуска, обяд Рано сутринта потегляме отново към хеликоптерната площадка, откъдето потегляме за Курилското езеро. Курилското езеро се намира на територията на Южно Камчатския природен парк, в южната част на полуострова. Районът около езерото има вулканична природа. Тук се намират двата впечатрляващи вулкана Камбалний и Илинский, които ограждат езерото. Курилското езеро е известно като едно от най-големите места в Евразия и на Камчатка, където сьомгата хвърля хайвера си- около 6 млн. риби изполват езерото за размножаване през периода Август-Ноември. По това време може да се види огромно разнообразие от диви животни и на сушата. Рибата привлича и огромните кафяви мечки на Камчатка. До езерото е издигната специална наблюдателна кула, откъдето може да се следи риболова на мечките в техния естествен хабитат. Кацаме в кратера Ксудач. Полетът е 1 ч. 10 мин. Кратка почивка след полета и подготовка за екскурзията за наблюдаване на кафяви мечки. Обяд и полет до горещите извори Кодутка. Време за почивка при изворите и полет обратно до Паратунка. Нощувка.   ****************************************************************************  
7
21 август Тихи океан закуска, обяд
След закуска трансфер до Крайбрежието на Тихи океан и разходка. Обяд. Посещение на рибен пазар и сувенирем магазин. Връщане в хотела.   Тур по желание / с доплащане/: 85 евро /не включва трансфер до и от центъра/ Екскурзия до етно център                                                          закуска , обяд Трансфер до етно центъра и екскурзия до развъдника за хъскита, които се използват за кучешки впряг. Етно програма, танци и разкази за живота на местните жители.  Обяд в традиционен дом. Връщане в хотела.   ** Денят може да остане свободен с опция за избор на допълнителни турове.
8
22 август Отпътуване от Камчатка закуска , обяд
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летище за полет до Иркутск в 10:30 ч. Кацане в 11:55 ч. Посрещане и трансфер до хотел „ Courtyard Marriott“. След настаняването започва полудневна обиколка на града, в която ще видите: Истоическия център и площада на трите църкви: църквата Богоявление, Полската и църквата на Спасителя. Следва паметника на откривателите на Сибир и далечния изток, улица Карл Маркс, паметник на Великата патриотична война и манастира Знаменски. След това се отправяте към квартал 130 и неговите дървени къщи,  паметника на Алексадър III и обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела и почивка. Нощувка.
9
23 август Около езерото Байкал с влак закуска , обяд, вечеря
Ранна закуска и трансфер до железопътната гара. Препоръчително е да оставите големия  си и тежък багаж в багажната стая на хотела   и да вземете малка раница или чанта с принадлежности достатъчни за една нощувка. Иркутск – Слюдянка е част от Транссибирската железопътна мрежа. Отнема около 2.40 ч. След което, започва екскурзията „Около езерото Байкал с влак“.  Околобайкалската железница минава по югозападната част на брега на езерото Байкал. Пътят е с дължина малко по-малко от 100 км. Този уникален паметник на инженерното изкуство, издигнат в периода от 1899 до 1915 г. от архитекти от Русия, Италия, Полша, Албания и Латвия, е имал важно геостратегическо значение, както като участък от Транссибирската железница, така също и като един от начините за укрепване на силата на Руската империя на Изток. Обяд- пикник на гара Половинная и продължавате за крайна гара Порт Байкал. Ще хванете ферибота до село Листвянка. Настаняване в хотел „Маяк“. Вечеря в ресторанта на хотел и нощувка.
10
24 август Листвянка закуска , обяд
Закуска. Полудневна обиколка на селото Листвянка, която включва църквата Св. Николай, Музеят посветен на езерото Байкал, ще се качите със седалков лифт в планината, откъдето се откриват невероятно гледки към езерото. Следва посещение не рибен пазар, сувенирни магазинчета и няма как да пропуснете Шаманският камък. Една от първите забележителности, покрай които се минава на влизане в село Листвянка. Местният мит гласи, че има специални сили. Легендата е, че езерото Байкал имало дъщеря Ангара (река), която избягала с любовника си Йенсей (река). В състояние на гняв Байкал хвърлил този камък по нея. В древни времена хора, обвинени в престъпления, са били извеждани на тази скала и връзвани за нея за една нощ. Ако преживеели нощта, без да бъдат повлечени от водата или замръзнали, те са били пускани на свобода. Обяд в местен ресторант. Транфер до Иркутск. По пътя ще посетите мизеят Талцъй. Архитектурно-етнографски музей с уникална колекция от паметници на историята, архитектурата и етнографията на XVII-XX век. Музейният комплекс под открито небе привлича посетителите с възможност за пряк допир в материалната и духовната култура на народите на Байкалски регион. Настаняване в хотел Courtyard Marriott. Нощувка.
11
25 август остров Олхон закуска , обяд, вечеря
Закуска в хотела. Препоръчваме ви да оставите основния си багаж в хотела и да вземете със себе си само най-необходимото за две нощувки. Тръгвате към остров Олхон. Олхон е най-големият остров в езерото Байкал, Русия. Със своята площ от 730 km² е третият по големина остров в света, намиращ се в езеро. По пътя ще посетите селот Уст-Орда и музея Бурят. Ще направите готварски клас в етно-парк “Златна Орда“ и ще обядвате традиционен бурядски обяд. Продължавате към пристанището и с ферибота пристигате на остров Олхон. Трансфер и настаняване в хотел Baikal Wood или подобен. Вечеря и нощувка.
12
26 август нос Хобой закуска , обяд, вечеря
Закуска. Най-северният нос на остров Олхон е нос Хобой, което на бурятски език означава „кътник“. Формата на носа наистина прилича на зъб. Но ако погледнете отстрани, тя напомня на женски профил; затова се нарича още Дева скала. От най-ранни времена Хобой се е смятал за свещено място и е служил за извършване на религиозни обреди. Нос Хобой се намира близо до най-широката част на езерото Байкал (79,5 км / 50 мили). Днес имате екскурзия до нос Хобой и обяд-пикник. На връщане разходка до Шаманският камък. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
13
27 август Иркутск закуска , обяд
След закуска освобождаване на хотела и трансфер до фериботния терминал. Трансфер до Иркутск. Обяд в местно кафене. Свободен следобяд и късно привечер трансфер до летище за полет за Новосибирск в 01:50 ч. Кацате в 03:25 ч. Следващ полет за Истанбул в 07:30 ч. Кацате в 10:15. Полет за София в 13:20 ч. Отново на родна земя в 14:35 ч.

Местоположение

Russia