m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Индонезийски острови Ява-Бали-Комодо

Цена 4070 евро
На долу

Индонезийски острови Ява-Бали-Комодо

4070 евро на човек

Остров Суматра е разположен в най-западната част на Малайския архипелаг, в групата на големите Зондски острови. Простира се от северозапад на югоизток от двете страни на Екватора на протежение от 1800 км и ширина до 435 км. На югозапад се мие от водите на Индийския океан, а на север – от водите на Андаманско море. На североизток и изток бреговете му се мият съответно от Южнокитайско и Яванско море.

Климатът на острова е екваториален, постоянно влажен, със средногодишна температура на въздуха в равнините 25–27°С и годишна сума на валежите 1 500–3 000 mm (в планината на места над 4000 mm). Речната мрежа е гъста и пълноводна. Най-големите реки са: МусиХариИндрагири, Кампар и др. Най-голямото езеро е Тоба.По цялото югозападно крайбрежие на Суматра се простира система от планински вериги: Барисан (вулкан Керинчи 3805 м), плато Батак (2457 м), хребета Алас (3012 м).

На север Малакския проток (един от най-важните морски търговски пътища в света) отделя Суматра от полуостров Малака, а на югоизток Зондския проток – от остров Ява. Бреговата му линия е слабо разчленена, на места по югозападното крайбрежие с дюни, а в близост до крайбрежието – с гирлянди от коралови рифове.

Полетно разписание:

дата                       от                           до                                           излитане             кацане

05 юли                 София                   Истанбул                            21:10                     22:35

06 юли                 Истанбул               Джакарта                           01:50                     17:35

07 юли                 Джакарта              Джогякарта                         07:55                     09:15

 

13 юли                 Бали                    Лабуан Баджо                     08:00                     09:10                     Batik

16 юли                 Лабуан Баджо     Бали                                    09:50                     11:00                     Batik

 

19 юли                 Бали                      Джакарта                          15:35                     16:35

19 юли                 Джакарта              Истанбул                           21:00                     04:40 на 20 юли

20 юли                 Истанбул            София                                   07:25                     08:35

 

Цена на самолетните билети (към дата 23.05.2023):                 € 1670

Полети на Турски линии и Гаруда Индонезия

 

******** Подлежи на препотвърждение в момента на записване ********

 

Пакетна цена на човек:               USD 2400            /при група от минимум 10 човека/

 

Пакетната цена за наземните услуги в Индонезия включва:

* 13 нощувки в Индонезия – настаняване в хотели/лоджове по програмата или подобни

* изхранване на база посочена в програмата

* трансфери по програмата с шофьор-екскурзовод на английски

* всички входни такси

* водач от ТравълМакс /присъединява се на място в Джогякарта/

* застраховка за медицински разходи, с покритие до 15 000 евро

* бакшиши

 

Пакетната цена не включва:

* самолетни билети описани в началото на програмата – 1670 евро (цената е дадена допълнително)
* разходи от личен характер

* хранене, което не е упоменато
* индонезийска виза при пристигане – $ 35

 

Необходими документи: паспорт, с валидност минимум 6 месеца и поне 2 свободни страници за печат.

Важно: Изисква се пълен курс на ваксинация за влизане в Индонезия!

1
05 юли СОФИЯ –ДЖАКАРТА
Полет за Истанбул и прекачане на полет за Джакарта.
2
6 юли ПРИСТИГАНЕ В ДЖАКАРТА
Кацане в 17,35 ч., трансфер до хотел в Джакарта. Нощувка.
3
07 юли ДЖАКАРТА - ДЖОГЯКАРТА закуска
Трансфер до летище за полет до Джогякарта. Кацане в 09,15 ч. Присъединяване към групата, пристигнала в Индонезия преди няколко дни, заедно продължаване с обиколка в Джогя. Започваме с посещение на султанския дворец Кратон в Йогякарта, където ще се запознаем с културата и историята на Йогиакарта. След Кратон, посещаваме храма Прамбанан, който представлява комплекс от хиндуиски храмове от 9-ти век (един от най-големите в Югоизточна Азия). Дворцовият комплекс е център на културата на Ява и съдържа музей с кралски артефакти. Комплексът е построен през 1755-1756 от първия султан на Йогякарта, Мястото е подбрано в близост до две реки. През 1812, англичаните атакуват и превземат града и опожаряват двореца. Султаната остава под британски контрол до връщането на Индонезия под контрола на Холандия. По-голямата част от сега съществуващия дворец е построен наново след разрушителните земетресения през 1876 и 2006. Насочваме се към храма Боробудур – една от най-големите световни археологически забележителности, който ще разгледаме основно. Привечер се прибираме в хотела. Борободур е будиски монумент, изграден през IX век в Централна Ява. Комплексът обхваща шест квадратни и три кръгли платформи, разположени една върху друга. Те са украсени с 2 672 релефни пана и 504 статуи на Буда. Главният купол, намиращ се на най-горната платформа е заобиколен от 72 статуи на Буда, поставени във вътрешността на ступи. Данните сочат, че Боробудур е изоставен при упадъка на будистките и индуистките кралства на Ява през 14 в при настъпването на исляма. Съществуванието му става известно за света през 1814, благодарение на сър Томас Рафълс, британски губернатор на Ява. Местните хора му подсказали къде да намери монумента. Оттогава паметникът преминава няколко реставрации. Последната извършена между 1975 и 1982 съвместно от правителството на Индонезия и ЮНЕСКО. След това Монументът е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. В днешно време Боробудур се използва за поклоннически пътувания. Всяка година будистите в Индонезия отбелязват празника Весак при монумента, който е и най-посещавана световна туристическа забележителност на Индонезия. Няма открити писмени източници за това кой е построил Боробудур, както и каква е била целта му.  Времето на построяването е оценено от сравнението на каменните релефи, гравирани на скритото подножие на храма и надписи, обикновено срещани в кралски грамоти от 8–9-ти век. Вероятно Боробудур е построен около 800 г, като според оценките строителството е отнело около 75 години.
4
08 юли ДЖОГЯКАРТА – МОДЖОКЕРТО (С ВЛАК) – МАЛАНГ закуска
След закуска, вземаме влак за пътуване до Моджокерто. По пътя ще видим няколко живописни индонезийски селища. След пристигането, следва кратко пътуване до Тровулан – средището на Империята Маджапахит. Там посещаваме археологическите забележителности и местния музей. Следва пътуване до Маланг и настаняване в хотел.
5
09 юли МАЛАНГ – БРОМО ТУР – КАЛИБАРУ закуска
Закуска и напускане на хотела в Маланг. Следва един от най-популярните за туристите турове до вулкана Бромо, от който се разкриват впечатляващи гледки към околностите. След обиколката на района, продължаваме за Калибару и настаняване в хотел.
6
10 юли КАЛИБАРУ – ПЕМУТЕРАН закуска
Денят започва с посещение на плантация в Калибару, където ще се запознаем с различни растения, дървета и подправки, които са характерни за региона. След това напискаме хотела и вземаме ферибота от Кетапанг за Гилиманук. Пристигане в Бали и трансфер до хотел в Пемутеран. Свободно време.
7
11 юли ПЕМУТЕРАН – УБУД закуска
След закуска, напускаме хотела. Денят започва с посещение на развъдник за костенурки, където ще се запознаем с живота на костенурките и усилията, които се полагат за съхранението им. Следва посещение на храма Улундану – хиндуиски храм от 17-ти век, който се намира в средата на езерото Бератан. Ще посетим един от най-големите пазари за плодове – Канди Кунинг. В края на деня, ще спрем на живописните тераси с ориз, които са в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО.
8
12 юли Източно Бали тур закуска
Началото на деня е посещение на хиндуиския храм Гоа Лавах, който е известен с прилепите, обитаващи пещерата. Следва кралската водна градина Тиртаганга с чудесен изглед към околността. В древното селище Тенганан ще се запознаем с ритуалите и занаятите на местното население, ще разгледаме традиционна къща и ще посетим местния пазар. Връщане в Убуд.
9
13 юли УБУД – ЛЕТИЩЕ НГУРАХ РАЙ – ЛАБУАН БАДЖО закуска
Закуска, трансфер до летището и пристигане в Лабуан Баджо, където ни посреща местен гид. Трансфер и настаняване в хотел
10
14 юли ЛАБУАН БАДЖО – РИНКА – КОМОДО закуска, обяд, вечеря
Сутринта – трансфер до пристанището и отплаване с частна лодка до остров Ринка. Обиколка с водач с разглеждане на местната флора и фауна. Тук са известните комодски варани, както и други екзотични животни. Следобед – шнорхелинг и връщане в Комодо. Вечерта прекарваме на лодката.
11
15 юли КОМОДО – ЛАБУАН БАДЖО закуска, обяд
Закуска, круиз до Лох Лианг в Комодо, където започваме средно тежък преход от час-час и половина. Освен разглеждането на дивите животни и растения, ни очакват прекрасни гледки на острова, заливите и плажовете. Връщане на лодката  и посещение на Розовия плаж. Характерният цвят се дължи на пясъка от червени корали. Обяд на лодката и връщане в Лабуан Баджо. * Програмата може да се променя, в зависимост от атмосферните условия, наличие на силно течение или вятър, както и непредвидени обстоятелства, касаещи безопасността на туристите и екипажа на лодката.  
12
16 юли ЛАБУАН БАДЖО – БАЛИ – НУСА ДУА закуска
Закуска и трансфер до летището за полет до Бали. Пристигане в Бали и трансфер до хотел в Нуса Дуа.
13
17 – 18 юли БАЛИ закуска
Свободен ден за почивка на Бали или екскурзии на острова.
14
19 юли БАЛИ – ИСТАНБУЛ закуска
Полет от Бали за Джакарта и Истанбул.
15
20 юли Истанбул – София
Отново на родна земя в 12.40 ч.

Местоположение