m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Япония – пътешествие по време на сакура

Цена 3395 евро 12 дена/ 9 нощувки
На долу

Япония – пътешествие по време на сакура

3395 евро на човек

Полетна информация

Дата излита от каца в излитане кацане
10 април София Доха 13:40 18:15
11 април Доха Нарита 01:55 18:35
20 април Осака Токио
20 април Нарита Доха 22:30 04:25 на 21 април
21 април Доха София 07:45 12:40

Цена на човек в двойна стая за минимум 10 човека:  EUR 3395         

 

Цената включва:
* 4 нощувки със закуски в Токио;
* 2 нощувки в Киото със закуски ;
* 1 нощувка в Нара;
* 1 нощувка в храм в Коя;
* 1 нощувка в Осака;
* Трансфери с влакове и автобуси по програмата;
* 9 закуски;
* 2 вечери;
* 2 целодневни тура в Токио ;
* Екскурзия Фуджи и Хаконе;
* Пешеходен тур в Нара;
* Посещение на чаена плантация;
* Целодневен тур Осака;
* Самолетен билет Осака- Токио;
* Водач от Травъл макс;
* Застраховка Помощ при пътуване.

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

12 дена/ 9 нощувки
-+ Age
 • Дестинация
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
10 април София – Доха - Токио
Полет от София до Доха и връзка с полет до Токио.
2
11 април Токио – пристигане в Япония
Пристигане на летище Нарита в 18.35 ч. Трансфер до хотел Tokyo Prince Hotel **** . Настаняване. Свободно време. Нощувка.
3
12 април Токио / (закуска)
Закуска в хотела. Денят е посветен на целодневна туристическа програма и разглеждане на източната част на Токио 10,00 – 17,30 ч. с градски транспорт. В 09,15 ч обиколката започва с „Небесното дърво на Токио“ (Tokyo sky tree) – най-високата сграда в Япония с височина 634 м и втората най-висока сграда в света след Бурдж Халифа – Дубай. Следва разглеждане на храма Асакуса. Храмът Асакуса Канон /още наричан Сенсожи/ е най-старият храм в Токио. Историята му започва от 7 век, като легендата разказва, че през 628 год. двама местни рибари уловили малка статуя в мрежата си докато ловели риба в река Сумида. Те отнесли статуята в селото си и хората разпознали в нея образа на Канон- богинята на милосърдието. Така бил построен храм, който да съхрани и почете статуята на богинята. Ще се разходим по главната, оживена улица Накамисе, която започва от храма и който иска може да обядва някъде по време на разходката. Продължава се с разглеждане на Императорският дворец. Настоящият императорски дворец се намира на бившия замък Едо, голяма паркова зона, заобиколена от ровове и масивни каменни стени в центъра на Токио. Това е резиденция на японското императорско семейство. Замъкът Едо е бил седалище на шогуна Токугава, който управлява Япония от 1603 г. до 1867 г. През 1868 г. шогунатът е свален, а столицата и императорската резиденция на страната са преместени от Киото в Токио. Дворецът е бил разрушен по време на Втората световна война и възстановен в същия стил след това. От Kokyo Gaien, големият площад пред Императорския дворец, посетителите могат да видят Ниджубаши, два моста, които образуват вход към вътрешния дворец. Каменният мост отпред се нарича Меганебаши (Мост с очила) заради външния му вид. Мостът отзад преди е бил дървен мост с две нива, от което произлиза името Nijubashi (двоен мост). Вътрешните части на двореца не са отворени за посещение. Продължаваме с разходка из квартала Гинза. Около 17,30 се връщаме в хотела за почивка. Нощувка.
4
13 април Токио / (закуска)
Закуска в хотела. Днес разглеждаме западната част на града отново с градски транспорт. Около 09,15 ч стартира целодневната обиколка с Националния парк Shinjuku Gyo-en известен с градините си с цъфнали дървета. След като се насладим на цялата тази красота продължаваме с шинтоисткия храм Meiji Jingu. Шинто е една от най-древните японски религии, дълбоко свързана с японския живот. Няма известен основател, нито свещена книга, но шинтоистки ценности и предписания като хармония с природата и добродетели като „Магокоро” (или искрено сърце) са дълбоко ценени в цялата страна. Шинто открива божественото в Ками (божествен дух) и може да се каже, че съществува неограничен брой Ками. Може да откриете Ками в митологията, в природата, в човека. От стари времена японците изпитват благоговеене и благодарност към такива Ками и им посвещават храмове. Храмът Meiji Jingu е посветен на Император Мейжи и неговата съпруга Императрица Шокен, чито гробници са в Киото. След като Императорът си отива от света през 1912 год., а Императрицата през 1914 год. хората решават да почетат техните добродетели завинаги. Така събират 100 000 дървета от цяла Япония и извън страната и работят доброволно за създаването на гората. Така благодарение на искрените сърца на хората и добрите им намерения, храмът е издигнат през Ноември 1920 год. Разходка в района Харажуку – Омотесандо и разглеждане на Източните градини на Императорския дворец. Следва прочутата пешеходна пътека (пътеки) – Shibuya, на която с пукането на светофара в зелено настава пълна какафония, с която само японците могат да се справят. Връщане в хотела около 17,00 ч. Свободен следобед в Токио. Нощувка.  
5
14 април Токио – планината Фуджи – Хаконе / (закуска)
Закуска в хотела. В 08.00 ч. отпътуване за планината Фуджи. Слизане на 5-та станция на планината, която се намира на 2400 м над морското равнище и е отворена почти през цялата година. Следва трансфер до Хаконе. Градът е популярна туристическа дестинация поради многото си горещи извори и гледките към планината Фуджи. Обяд по желание. Продължаваме към Комагатаке – въжената линия, която ще ни отведе до най-високия връх в Хаконе. Тази планина е била почитана и почитана от векове в местната религия Шинто. Гледката е една от най-добрите. Може да се види Фуджи, Тихия океан и дори Токио в ясен ден! Височината е окло 1783 м и се достига за 7 мин. След като слезем ще направим круиз по езерото Аши. Езерото Аши (на японски Ашиноко) се е образувало в калдерата на планината Хаконе след последното изригване на вулкана преди 3000 години. Днес изображението на езерото с планината Фуджи на заден план е известно като символ на Хаконе. Важно е да се отбележи, че облаците и лошата видимост често блокират гледката към планината Фуджи за пътниците. Ето защо трябва да се смятате за късметлия, ако имате ясна гледка към емблематичната планина. Видимостта обикновено е по-добра през по-студените сезони на годината, отколкото през лятото, както и в ранните сутрешни и късни вечерни часове. ). Езерото е една от туристическите атракции на Япония, известно с пиратските кораби и прекрасните гледки към планините около него. Около 16,00 ч. трансфер до Токио и свободен остатък от деня. Нощувка.
6
15 април Токио – Киото / (закуска)
Закуска. Подготвяте основния си багаж и го предавате в 07,30 ч. на рецепцията за транспортиране директно до Нара. С подгтотвен багаж за 2 нощувка в 08,30 ч потегляме за централна гара Токио и с влакът-стрела (Нозоми) тръгваме към Киото. Пътешествието е 2 ч. След пристигането в 11,32 ч следва полудневен тур на града. Посещение на храма Кийомизу - известен още като „Храмът на извора на чистата вода“. Будистки храм с впечатляваща платформа за наблюдение, триетажната пагода Koyasu и лечебни чисти води от извора. Обяд по желание. Следва Фушими Инари - известен е с хилядите си червени порти тории, които се простират в мрежа от пътеки зад основните му сгради. Пътеките водят в гората на свещената планина Инари, която се извисява на 233 метра и принадлежи на територията на светилището. Настаняане в хотел Keihan Kyoto Ekiminami **** (https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e/). Нощувка.
7
16 април Киото / (закуска)
Закуска. Целодневен тур в Киото /08,15-17,15 ч/. Днешната екскурзия започва с разглеждане на Златния Павилион (храма Кинкакужи) и Скалната градина (храма Рьоанжи). Кинкакужи е известен още с името Рокуонжи е будистки Дзен храм, а градините са прекрасен пример за дизайн от периода Муромачи- класическия период на японския ландшафтен дизайн. Храмът Рьонажи е дзен будистки храм, който днес е най-известен със своят дзен алпинеум и неговата енигматична подредба от камъни. Основан през 15 век от н.е, храмът е едно от най-посещаваните туристически места в Япония и е включен в списъка на ЮНЕСКО като обект на световното наследство. Екскурзията включва още бамбуковата гора Арашияма. Обяд по желание. Следва посещение на магазин за кимона и демонстрация на техниките на обличане. Ние също обличаме по едно и продължаваме с Гион - най-известният квартал на гейшите в Киото, разположен около авеню Шиджо между светилището Ясака на изток и река Камо на запад. Той е пълен с магазини, ресторанти и чайни, където се забавляват гейко (киотски диалект за гейша) и майко (гейко чираци). Към края на нашата разходка (16,45 ч. връщаме облеклото и продължаваме към хотела. Нощувка.
8
17 април Киото – Нара / (закуска)
Закуска в хотела и среща с гида ни в 08,45 ч. Предстоят ни полудневен тур на Киото и следобеден полудневен тур на Нара. Започваме в 09,00 ч със замъкът Ниджо, който е може би най-яркото представяне на властта, която шогунът или военноначалниците някога са имали над императора по време на периода Едо (1603-1867). Това е един от най-известните замъци в Япония, поради историческото си значение. Включен в списък ана Юнеско за културно наследство. В 10,45 ч си взимаме багажа от хотела и тръгваме към железопътната гара на Киото за влака ни в 11,50 ч до Нара. Пристигаме в 12,25 ч. Обяд по желание. Следва полудневен пешеходен тур из Нара. Ще минем през японската градина Isuien, Тя е запазена от създаването си в епохата Мейджи и е единствената градина за разходки в Нара. Разделен е на две секции, които първоначално са били две отделни градини, като всяка от тях разполага с пагода. Разглеждане на храма Тодайжи и Големия Буда. Храма Тодайжи е част от Световното културно наследство и съхраняване най-голямата статуя на Буда в Япония. Обиколката продължава с парка на сърните. Около 17,30 ч връщане в хотела, където ще ни чака багажа, пристигнал самостоятелно. Настаняване и нощувка. Iroha Grand Hotel Kintetsu Nara *** (https://nara.168hotel.jp/).
9
18 април Нара – Уазука -планината Коя / (закуска, вечеря)
Закуска. Целодневен тур до планината Коя и град Уазука. Първата ни спирка е в чаената плантация Teatopia, където ще видим как се отглежда , бере и прави чаят, както и ще дегустираме местното производство. Продължаваме към Коя (около 2 ½ ч). Ще спрем в Окуноин. Приблизително двукилометровият път, който води до мавзолея на монаха Кобо Дайши - за когото се твърди, че продължава да търси знания дори и сега - е заобиколен от дървета на няколкостотин години. Има и над 200 000 мемориални кули, включително тези на феодали, оставили своя отпечатък в историята. Групите скали, осветени с божествена светлина, със сигурност ще ни накарат да почувстваме вечната история. Някои храмове в Япония, особено в популярни дестинации за поклонение, предлагат настаняване в храмове (shukubо) на посещаващи поклонници и туристи. Жилищата в храмовете предлагат отличен шанс да усетите вкуса на простия, традиционен начин на живот на будистките монаси. Именно в такъв храм ще се настаним и ние. Saimonin. Стаите са без собствена баня и тоалетна. Вечеря (традиционна монашеска и вегетарианска). Нощувка.
10
19 април Коя – Осака/ (закуска, вечеря)
Ранна монашеска церемония и след това закуска. Ще направим целодневен тур с посещение на храма Конгобуджи първоначално е построен през 1593 г. от Тойотоми Хидейоши в чест на смъртта на майка му. По-късно е бил обединен със съседен храм и реорганизиран в главен храм на Шингон будизма, сектата, въведена в Япония от Кобо Даиши през 805 г. и със седалище в Коясан. Следва свещеният храмов комплекс Danjo Garan, който може да се опише като център на Koyasan и място за тайно обучение в езотеричния будизъм Shingon. Няколко храма са разположени вътре в храма Гаран, а 49-метровата Голяма ступа е с особено великолепен и впечатляващ мащаб. Транфер до Осака ( около 2 ½ ч). Разходка из квартала Дотонбори за покупки и подаръци. Вечеря в местен японски ресторант. Настаняване в хотел Keihan Tenmabashi *** или подобен от същата категория и нощувка.
11
20 април Осака - Доха
Закуска. Свободен ден за последна разходка или активности на място. Транфер до летището за полет до Токио с последващ за Доха в 22,30 ч.
12
21 април Доха - София
Кацане в Доха в 04,25 ч. Следващ полет за София в 09,50 ч. Отново на родна земя в 14,40 ч.

Местоположение

Japan