m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Саудитска Арабия

Цена 3130 евро 9 нощувки
На долу

Саудитска Арабия

3130 евро на човек

     

Дата        от                           до                         излита                каца

28 януари                      София                   Рияд                    13:35                     19:00
30 януари                      Рияд                     Алула                   09:05                     11:00
04 февруари                 Джеда                  Рияд                      20:45                     21:30
06 февруари                 Рияд                     София                  19:35                     23:35

Цена на самолетните билети с WIZZ air и Saudi Arabia (към дата 15.09.23): 455 евро с включен чекиран багаж.

(цената не е гарантирана и се препотвърждава в момента на записване)

 

Цена на човек, настанен с двойна стая при минимум 8 плащащи пътника:        EUR  3130

(ако пътниците са по-малко от 8 ще се наложи доплащане)

 

Цената включва:

*всички трансфери описани по програмата;

*3 нощувки със закуски в Рияд;

*2 нощувки със закуски в Ал Ула;

*1 нощувка със закуска в Медина;

*2 нощувки със закуски в Джеда;

*1 вечеря под звездите в Зимния парк;

*билети за влака Медина-Джеда;

*входни такси по програмата;

*англо-говорящ гид в Рияд и Джеда;

*медицинска застраховка с покритие 15000 евро.

*представител на Травъл Макс.

 

Цената не включва:

*самолетни билети

*неупоменати вечери и обяди;

*виза – 123 долара;

*бакшиши.

 

 

За влизане в Саудитска Арабия трябва да имате задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца от датата на пътуване и поне 2 свободни страници в паспорта. Ще ни трябва снимка 600х600 мм за визата. Ще трябва да имате отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване и да свалите приложение за Саудитска Арабия на телефона си с регистрация. Трябва задължително да сте ваксинирани с някоя от одобрените от Световната здравна организация!

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

9 нощувки
-+ Age
 • Дестинация
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
28 януари СОФИЯ – РИАД
Полет за Рияд в 13:35 ч. Кацаме в 19:00 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Myrtle Hotel Exit**** (http://myrtle.riyadh-hotels-sa.com/en/). Нощувка.
2
29 януари РИАД
След закуска започва нашата обиколка в тази интересна страна. Целодневен тур на Риад, в който за начало ще минем покрай традиционния пазар и ще продължим към крепостта Масмак – 150 годишна крепост в сърцето на стария град. Построена през 1865 г, от глина и тухли от кал, крепостта е станала свидетел на раждането на кралството. Ал Масмак – представлява висока и масивна сграда, която напомня за легендарната история на Саудитска Арабия. Продължаваме с района Ал Дирия, считан за родното място на нацията. Дирия е седалище на предците на династията Ал Сауд и дом на световното наследство на ЮНЕСКО. Следва района Turaif и парка Bujairi Heritage Park. По желание обяд в местен ресторант с традиционна кухня. Продължаваме с двореца Мурабаа и Националния музей. Следва кулата Кингдъм – най-високата сграда в Риад. Небостъргач с височина 302 м. Строителството му е започнало през 1999 г и продължило до 2004 г. Заема 4-то място по височина в страната. Ще се качим на високо, за да се насладим на прекрасната гледка от птичи поглед. Връщане в хотела и свободна вечер. Нощувка.
3
30 януари АЛ УЛА
След закуска напускаме хотела и следва трансфер до летището за полет до Ал Ула за полет в 09:05 ч. След кацане – трансфер до хотел Sahary resort**** (http://www.saharyalularesort.com/en/). Настаняване и свободен ден.
4
31 януари АЛ УЛА
Закуска. Първа спирка – Хегра, обявена като Световно –културно наследство на Юнеско. Ще разгледаме 110 добре запазени гробници датиращи от 1-во хилядолетие преди новата ера. Обяд по желание. Продължаваме със Стария град в Зимния парк. Нашият гид ще ни преведе през местата, където където поклонници, пътешественици и постоянни заселници са се събирали през вековете. Обитаван от преди 12-ти век до началото на 80-те години на миналия век, Старият град на АлУла предлага на изследователите уникални истории и жива памет, каквито другите обекти в района не могат. С 900 къщи, 500 магазина и 5 градски площада можете да изследвате лабиринт от останки от оригинални каменни и тухлени сгради и да се насладите на гледка към замък АлУла, датиращ от 10-ти век. Лека барбекю вечеря, проготвена на лагерния огън, под уникалното звездно небе, далеч от светлините на града. Към 23:00 ч трансфер до града и нощувка.
5
01 февруари АЛ УЛА – МЕДИНА
Закуска. Напускаме хотела и продължаваме към Медина (330 км- около 4 ч). Обяд по желание. Следобяд ще направим обиколка на Медина и нейните джамии. Следва посещение на музея Да Ал Медина, в който ще видим наследството и историята на Ал Медина, включващ различни археологически колекции, визуални галерии и редки изображения, свързани с града. Продължаваме с планината Ухуд, която заема специално място сред мюсюлманите, тъй като е била мястото на втората голяма битка в ислямската история, която се е състояла между езичници и мюсюлмани. Хората посещават планината, за да изпитат духовната и живописна красота на региона. Прибиране в хотел Tulip Inn Al Dar *** (https://tulip-inn-al-dar-madinah.goldentulip.com/en-us/ и нощувка.
6
02 февруари МЕДИНА - ДЖЕДА
Закуска. Трансфер до ж.п. гарата и заминаване с влак за Джеда в 12:48 ч. Пристигаме с града след около час. Трансфер до хотел Shada Hotel Salamh *** (https://shadahotels.com/ )и настаняване. Свободен ден.
7
03 февруари ДЖЕДА
Закуска. Среща с нашия гид в 09:00 ч. Започваме деня с разходка из историческия център на Джеда – Ал Балад. Ал-Балад има статут на обект на световното наследство заради уникалната си архитектура, кули с дървени елементи, построени в края на 19 век от богати търговци. Ще минем по тесните исторически улици за да се потопим в миналото на града, вдъхновени от старата, но много запазена архитектура. Около 12:00 ч. Обяд по желание. Продължаваме с посещение на частен музей Абдул Рауф. Музеят на Абдул Рауф Халил е част от Международния град на науката и знанието Тайебат и е място, което трябва да се посети. Музеят е град сам по себе си, който оживява предислямската и ислямската история в 300 стаи в 12 сгради. Включва къщата на саудитското наследство, къщата на ислямското наследство, къщата на международното наследство и общественото наследство. След това ни очаква най-високият фонтан на света – Фонтанът на крал Фахат, спонсориран от него и построен между 1980-83 г. Най-високата му струя достига 260 м. Записав в Книгата на рекордите Гинес за най-високият фонтан в света. Към 18:00 ч -разходка по красивия крайбрежен булевард на Джеда и връщане в хотела. Нощувка.
8
04 февруари ДЖЕДА
Закуска. Към 11:00 ч – посещение на рибния пазар. Обяд по желание. Продължаваме с Плуващата джамия Ал рахма (отвън). Построена през 1985 г. над водата, тя е известна със зашеметяващия си тюркоазен купол и красивата си архитектура. Следва трансфер до летище за полет до Рияд в 20:45 ч. Кацане в 21:30 и трансфер до хотела. Нощувка.
9
05 февруари НА КРАЯ НА СВЕТА
Ако имаме късмет и забележителността „ На края на света“ е отворена ( в момента се обезопасява) ще можем по желание и на доплащане да посетим това толкова известно място. Тези скали се издигат драматично от пустинята, простирайки се към небето като голяма естествена стена. Когато застанете отгоре им и погледнете, имате страхотна гледка към хоризонта. Краят на света (Jebel Fihrayn) е геоложко чудо в скалистата пустиня северозападно от Рияд, Саудитска Арабия. Мястото спечели прякора си, защото от върха на склона имате непрекъснат изглед към хоризонта. Докато стоите на скалите, ще забележите пресъхнали реки и ще видите движещи се камили в далечината. Тези камили и техните пастири следват добре утъпкана пътека, тъй като някога в сянката й е минавал древен кервански път.
10
06 февруари РИЯД – СОФИЯ
Закуска и освобождаване на хотела. Свободно време до часа посочен за трансфер до летището и полет за България в 19:30 ч. Кацаме в 23:35 ч.

Местоположение

Saudi Arabia