m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Древна Персия и Иран 2022

Цена 1735 евро 1-10 октември 2022
На долу

Древна Персия и Иран 2022

1735 евро на човек

Очарованието на древна Персия!

Пътуването от хиляда мили започва с една стъпка … Лао Дзъ

Цена на човек в двойна стая   1735 евро

Полети:

Дата                         от                                               до                             излита     каца

01 октомври            София                                       Истанбул                  15:25        16:50

01 октомври            Истанбул                                   Шираз                       20:50       01:05 на 2 октомври

10 октомври             Техеран                                    Истанбул                   06:35       09:25

10 октомври             Истанбул                                  София                      13:20        14:35

Условия за записване:

*капаро 40% от цената на пътуването

*копие на паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на пътуването

*подписан Договор за Организирано пътуване.

Минимален брой участници: 10

Пакетната цена е при група от 10 човека и включва:

*Самолетен билет и лет.такси с Турски авиолинии София-Истанбул-Техеран / Шираз-Истанбул-София;

*Програмата, описана в офертата

*Настаняване в посочените или подобни хотели от същата категория при следните нощувки:

2 нощувки в Техеран

3 нощувки в Исфахан

2 нощувки в Язд

2 нощувки в Шираз

*Настаняване на база закуска в хотела

*Водач, който ще превежда по време на пътуването

*Входни такси за обектите в програмата

*Застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро на човек.

Плащания:

*капаро 40% от цената на пътуването при записване

*доплащане между 40 и 30 дни преди пътуването

 

Важни уточнения: 

*Българските граждани се нуждаят от виза за Иран

*Няма изискване за ваксини и имунизации.

*Пакетната цена включва застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро. Застраховката включва 24часов асистанс на български език.

*Подбробна програма с точен час на среща преди отпътуване, важни телефони и контакти на място, ще бъде предоставена минимум 7 дни преди отпътуването от България.

*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД Евроинс АД номер застрахователна полица 03700100002573 от дата 08.03.2020 г. С лимит на обезщетение 50 000 лв. по застраховка „Отговорност на туроператора”.

 

*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.

Условия за анулиране на пътуването от страна на клиента:

а) 31 и повече дни преди датата на пътуването – 200 лева

б) от 30 до 21 дни преди датата на пътуването – в размер на 50 % от стойността на пътуването.

в) от 20 до датата на пътуването – 100 % от общата стойност на пътуването

Ако тези срокове не противоречат на условията по тарифите на самолетния билет.

 • Дати на пътуване
  летище София
 • Час на излитане
  15:25 ч.
 • Час на пристигане
  01:05 ч.
 • Облекло
  Специални изисквания за облекло
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуска и вечеря
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  закуски
  Застраховка
  изхранване
  Обеди
1
1 окт. София –Истанбул- Шираз
Среща на летище София за полет до Истанбул и връзка за Шираз. Кацане в Шираз в 01.05 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел Royal 4*. Нощувка. http://royalshirazhotel.com/  
2
2 окт. Шираз
Закуска. Днес ще посетим  градината Ерам, изградена в средата на 13 век. Също ще разгледаме и градините Нараджестан, които са с невероятна изработка от плочки, огледала и др., построена между 1879 – 1886 г.  от семейство Гавам. Ще видим и красивата розова джамия "Насир ал Молк". Следва  посещение на гробниците на поетите Хафез и Сади - при гробницата на Хафез местните жители обичат да се разхождат и да рецитират поезия в градините. В края на дена ще посетим комплекса Вакил с блестящата огледална декорация на храма Алиебне Хамзе. Нощувка.
3
3 окт. Персеполис – Некрополис – Пасаргадае – Абаркох – Язд
Днес, след закуска,  ще потеглим на дълго пътешествие (460 км.) към гр. Язд. 45 км на север от Шираз спираме в Персеполис /в листата на ЮНЕСКО/ в превод „града на персийците”. Персеполис бил някога церемониална столица на първата Персийска Импария от 6 в. пр.н.ера. Дарий Велики започва строителството на Персеполис около 515 г.пр.н.ера, а неговите наследници добавят нови постройки и дворци до 330 г.пр.н.ера, когато Александър Македонски напада Персия и разрушава столицата. Следва още един уникален обект - Нагше Ростам /Некрополис/. Древният Некропол се намира само на 12 км. от Персеполис и е от епохата на Ахеменидите /550-330 г-пр.н.ера/. Известен е с четирите огромни гробници, изрязави високо в скалите. Под гробниците, ниско до земята се намират скални барелефи от епохата на сасанидите, изобразяващи царе срещащи богове или в битка, а най-известният е барелефа с Шапур I яздещ кон. Следва още един паметник от листата на ЮНЕСКО – древната стоица на Кир Велики – Пасаргад, основателя на Персийската империя и династията на Ахеменидите. Тук е и неговата гробница. Последна спирка в Язд. Настаняване в хотел Safaiyeh ***** (http://safaiyeh.pih.ir) .
4
4 окт. Язд
Закуска. Язд се намира на пътя за централна Азия, между Исфахан и Керман и има дълга история на адаптиране на архитектурата към пустията около града. Язд се слави с занаятчиството си, копринените изделия, сладкишите, с акведукта- дълбоко под земята разположена мрежа от канали. За да се понасят по-леко летните горещини много от къщите имат подземни части и вятърни кули – уникален естествен климатик. Разходка в центъра на Язд- площада Амир Чакмак, джамията Джаме, музея на водата, старата част на града, градината Абад. Ще посетим Кулата на мълчанието- погребалните кули на зороастрийците, които считат земята и огъня за свещени, поради което мъртвите тела не можели да се погребват или горят. Връщане в хотела и нощувка.
5
5 окт. Язд- Мейбод – Найн – Исфахан
Днес потегляме за Исфахан – 330 км. Преди това в Язд ще посетим зороастрийски храм, където огъня гори от 470 г. Продължаваме за Исфахан, а по път ще спрем на Ледената къща и древен кервансарай в Мейбод. В Найн ще посетим фабрика за тъкане на килими. Настаняване в Исфахан в хотел Piruzy **** (www.piroozyhotel.com).
6
6 окт. Исфахан
Посещение на площад Нагш е Джахан, известен като Имам (ЮНЕСКО) – в превод „лицето на света”, който е един от най-големите в света. Около площада се издигат изключителни сгради от Сефевидите – двореца на Али Капу, джамията Имам, джамията Шейх Лотфола – друг шедьовър от 1603 г, на север – разширения базар, където можем да видим занаятчии, изработващи метални изделия, персийски миниатюри, печатащи сложни дизайни на плат и други дейности. Ще минем и покрай музея на музиката, както и арменската катедрала с музей към нея. Следва двореца на Чехел Сетон. Връщане в хотела и нощувка.
7
7 окт. Исфахан
Днес ще посетим арменския квартал Йолфа, където интерес представляват катедралата Ванк и прилежащия към нея музей. По-късно посещаваме Петъчната джамия, Гълъбовата кула и двореца Чехел Сетон, където огромните стенописи са шедьоври от времето на Сефевидите. Връщане в хотела. Нощувка.
8
8 окт. Исфахан-Абянех – Кашан -Техеран
Закуска и потегляме към селцето Абянех, вземете по-топли дрехи. Там обикновено е по-студено, защото е разположено в планините и е възможно да превали. Абянех е известно още като червеното селище на Иран, заради изградените от червени кирпичени тухли къщи, а местните хора и днес съблюдават старите обичаи и носят традиционните пъстроцветни дрехи. Продължаваме по пътя, за да видим Кашан, известен от векове със своята керамика, плочки, грънчарство, текстил, килими и коприна. Ще разгледаме градината Фин и къщите Боружердиех и Табатабаейха, както и джамията Ага Бозорг. Продължаване за Техеран. Настаняване и нощувка в Tehran Grand Hotel ****  (http://hotel2.tehrangrandhotel.com).
9
9 окт. Техеран
Денят е посветен на Техаран- модерен и оживен метрополис с население от 12 милиона души. Градът е столица на Иран още от 18 век и въпреки трафика и многобройното население, си струва да се посети. Разположен сред високите планини на Алборз, в града се намират много кралски дворци, както и някои от най- интересните музеи на Средния изток.   Посещение на двореца Саад Абад, чиято първа сграда в комплекса е населена от управителя Каджар през 19 век. Следва археологическия и музея на ислямското изкуство. Предислямския археологически музей покрива Персия от 5000 г. пр. Хр. до 648 от н.е. Отправяме се към дворцовия комплекс Голестан /името му в превод означава Двореца на розите/ - бившият кралски комплекс и най-старият от историческите паметници в града. Той е част от групата кралски сгради, които някога били заградени от стените на Цитаделата /ЮНЕСКО/. Завършваме деня с посещение на Музея на килима и разходка до моста Табиат.
10
10 окт. отпътуване от Иран
Ранен трансфер за полета до Истанбул в 06:35 ч. Пристигате в София в 14:35 ч.

Местоположение

Иран