m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Папуа Нова Гвинея, Фиджи и Нова Каледония

Цена 8812 евро 16 нощувки
На долу

Папуа Нова Гвинея, Фиджи и Нова Каледония

8812 евро на човек

Полети:

10 септември    София                                  Истанбул                            09.25      10,50

10 септември     Истанбул                            Сингапур                            17,15      09,05 на 11 септември

11 – 12 септември 1 нощувка в Сингапур

12 септември     Сингапур                            Порт Морсби                    20,35      05,15 на 13 септември

13-19 септември 6 нощувки в Папуа Нова Гвинея 

19 септември     Папуа Нова Гвинея        Нади, Фиджи                    09.45      18.00

19-25 септември 6 нощувки на Фиджи  

25 септември     Нади                                     Нумея                                   17,05      18,15

25-28 септември 3 нощувки Нова Каледония

28 септември     Нумея                                   Сингапур                           01,00      07,15

28 септември     Сингапур                            Истанбул                            11,15      17,20

28 септември     Истанбул                            София                                  19,10      20,25

 

Цена на самолетните билети на човек /икономи класа /        2390 евро

 

Забележка: може да се лети Сингапур-Истанбул –София на 29 септември /полети в един ден/ , 10,40-16,45 и 19,10-20,25 ч. и цената на билета ще е по-висока с 50 евро.

 

 

Цена на човек в двойна стая                  6422 евро

 

Пакетната цена е на човек в двойна стая и включва:

*1 нощувка в Сингапур

*1 нощувка на Фиджи – в Нади

*5 нощувки на остров Мантарей на Фиджи

*6 нощувки в Папуа Нова Гвинея

*3 нощувки в Нова Каледония

*16 закуски

*6 обяда /в Папуа Нова Гвинея

* ферибот Нади – остров Мантарей- Нади

*трансфер Нади до хотел

*трансфер Нумея летище до хотел и обратно на 28 септември

* обиколна програма в Папуа Нова Гвинея

* самолетен билет Порт Морсби до Маунт Хаген и полет Маданг-Порт Морсби

* застраховка Помощ при пътуване – 15 000 евро на човек

* водач от ТравълМакс при група от 8 човека

 

Цената не включва:

*самолетни билети 2400 eвро в икономи класа

*вечери и хранене извън програмата, екскурзии по избор на Фиджи и в Нова Каледония.

 

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

16 нощувки
-+ Age
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
11 септември пристигане в Сингапур
Пристигане в Сингапур в 09.05 ч. Трансфер до хотел Peninsula Excelsior 4*. Настаняване в 14.00 ч. и време за почивка. Следобед се отправяме към Gardens by The Bay, разходка в градините. Билетите се заплащат лично на място. За посещение на Sky Way & Floral Fantasy & Super tree Observatory е около 60 сингапурски долара /равни на около 45 щ.долара/. Нощувка
2
12 септември Сингапур закуска
Сутринта посвещаваме на зоологическата градина в Сингапур /заплащаме вход на място/. Следобед продължаваме с разходка в Чайнатаун или Колелото на Сингапур. Трансфер до летището около 17.30 ч. Полет за Порт Морсби в 20,35 ч.
3
13 септември Маунт Хаген – Paiya sing-sing и Magic Mountain
Пристигане в 05,15 ч. в Папуа Нова Гвинея. Трансфер до летището за вътрешни полети и  полет до Маунт Хаген. Пристигане, посрещане на летището и настаняване в хотела. Разходка с екскурзовода в Маунт Хаген. Време за почивка. Нощувка.
4
14 септември Синг Синг Маунт Хаген закуска
След закуска потегляме на живописна разходка сред красиви планиски  пейзажи до село Пая, където има частно представлението в четвъртък преди всеки Горока фестивал. Ако пристигнем преди началото на представлението, ще можем да гледаме как изпълнителите се украсяват с пера, миди и охра в подготовка за танците. Изпълнителите ще се радват да покажат и разкажат за тяхното традиционно облекло („билас“) и с удоволствие позират за снимки. Ще се представят предимно около 10 различни танцови групи от планините, включително хората с перуки Хули, танцьорите от племето Мелпа и племето Енга с техните широки черни перуки. Някои от групите ще свирят по-късно на Горока. Опитваме и местната храна- обяд „mumu“, приготвен под горещи камъни край площадките за пеене. Не пропускаме още и обиколка на традиционна изложба в село Пайя, разглеждаме къщата на духовете на мъжете. Ще видим демонстрации на някои традиционни обичаи като ухажване. Нощувка в Highlander Hotel, Mt Hagen.
5
15 септември Маунт Хаген – Горока
Закуска и потегляне за Горока. В 08:00 Освобождаване на хотела и товарене на багажа в нашия автобус за отпътуване за Горока. Обикновено пътуването отнема 4 часа, но днешният трансфер ще продължи през почти целия ден с разглеждане на забележителности и спирки за обяд по пътя. Планинският път минава на изток от връх Хаген, минавайки през пазара, пъстри градини, плантации за кафе и чай в долината Уаги. Тази долина често е наричана  „купата за храна“ или долината на храната на Папуа. Всъщност в село Кук, близо до Маунт Хаген археолозите са открили доказателства, че долината е била засявана с хранителни култури от хиляди години. От долината Waghi магистралата минава през малките градове Kudjip и Minj и се изкачва в алпийската провинция Chimbu с нейните стръмни клисури и планински склонове, удивително покрити с набраздени градини с работещи хора. Първата спирка късно сутринта ще бъде в село Миндима в провинция Чимбу, където ще видим селяните от племето Омо Масалаи да изпълняват своят на пръв поглед зловещи, но и доста комичен „танц на скелета” . Ще видим и демонстрация на техния ритуал за ухажване. Продължаваме  към град Кундиава, „столицата“ на Чимбу, за спирка за обяд в хотел Mt Wilhelm (включен). След около два часа   стигаме до върха на прохода Дауло, място, известно с   биоразнообразието на такава надморска височина. Тук  пътят минава край гигантски дървесни папрати и стичащи се водопади. Местни деца продават цветя на пътя. Разходка с екскурзовод през древната мъхова гора, интересна с различни видове цъфтящи и нецъфтящи дървета и папрати, местни орхидеи, зелени мъхове и цветни гъби. Райските птици също са чести гости в района. От прохода Дауло пътят се спуска през плодородната долина Асаро и най-накрая в град Горока.Около 16:00  ч. пристигаме в Горока, настаняване,  време за почивка. В 18:30 Трансфер с автобус за вечеря в (хотел Bird of Paradise, хотел Pacific Gardens, Goroka Steak House или Mandarin Chinese Restaurant, не е включена в цената).
6
16 септември Горока
07:00 ч. Закуска. Днес е денят на Независимостта на Папуа Нова Гвинея! 07:30-08:00 трансфер до шоуто и свободно време за снимане на някои от подготвящите се групи. Програмата започва около 09:00ч. Туристическите места за сядане имат добра гледка към мястото, където се  представят групите. Имаме и .разрешение за влизане в зоната за изпълнение, ако искаме да снимаме отблизо. 12:00 включен пакетиран обяд (напр. пица или китайско меню). 14:00 Тръгване от шоуто  към местно село на около 45 минути с кола. Това е типично планинско село с кръгли колиби, направени от клони и кал, опушени огньове за готвене. Много от местните отглеждат органично кафе. 17:30 Отпътуване за хотела. 18:30 Трансфер с автобуса за вечеря (Pacific Gardens Hotel, Goroka Steak House или Китайски ресторант Mandarin.
7
17 септември Горока – Маданг
В 06:00 ч. закуска в хотела. В 07:00 ч. Освобождаване и среща на рецепцията, за да тръгнем по-рано за Маданг. Осигурява се пакетиран обяд и бутилирана вода. Пътуването е около 8 часа, като пътят минава край живописни планински села. Минаваме през градовете Хенганофи и Kainantu (с време за спирки) и пресичане на величествения язовир Yonki преди да се спуснем през стръмния криволичещ проход Касъм в долината на река Раму. Пресичаме през прохода Касъм и може да забележим промяната в температурата и влажността- Прехода от сухия, хладен въздух на планините към влажния, топъл въздух на крайбрежните райони. Последните 3 часа от пътуването преминаваме край ферми за захарна тръстика и други земеделски култури. Морето на Бисмарк остава вдясно от нас. Пристигаме в Маданг, оставяме багажа и се приготвяме за разходка с лодк и шнорхелинг в лагуната Маданг. Лодката се насочва към лагуната, която е обсипана с малки островчета. Спираме при остров Пик за шнорхелинг и плуване. Предварително сме взели екипировка. Връщане в Маданг, нощувка Madang Resort Hotel.  
8
18 септември Маданг
В 07:00 ч. Закуска в хотела. В 08:00 ч. Започваме с  разглеждане на Маданг и околностите. Първо е срещата ни с местните занаятчии. Ще се разходим в центъра и пазара на пресни продукти. В центъра на града ще видим летящата лисица, типичен животински представител за Маданг. Напускаме пределите на града и се отправяме към музея на културата Madang и красивата пещера Балек - студен воден извор със сяра. Тук ще храним костенурки и змиорки, а мястото е използвано  за някои сцени във филма Робинзон Крузо. Около 13:00 ч. потегляме обратно към Маданг, за да вземем багажа за трансфер до летищего. Полет от Маданг до Порт Морсби 16,05 -18,40 ч. Посрещане и трансфер до хотел. Нощувка.
9
19 септември Порт Морсби – Фиджи
Закуска, в определения час трансфер до летището за полет до Жиджи. Кацане в Нади в 18,00 ч. Трансфер до хотел в Нади, нощувка.
10
20 септември Фиджи – остров Мантарей закуска
Закуска и трансфер с ферибот до остров Мантарей. Настаняване в стандартни двойни стаи. Свободно време за шнорхелинг и гмуркане.
11
20-24 септември остров Мантарей
Свободни дни за шнорхелинг, гмуркане, водни активности. Нощувки. https://mantarayisland.com/best-snorkelling-in-fiji
12
25 септември Фиджи – Нумея
Трансфер с ферибот от острова до Нади. Полет от Фиджи до Нова Каледония /около 2 часа/. Кацане в Нумея, трансфер до хотела /разположен на острова 700 м. на 150 метра/. L'ESCAPADE ILOT MAITRE 4* Настаняване в стая с гледка към градината с включена закуска. Нощувка.
13
26 -27 септември Нова Каледония
Свободни дни за водни активности. Нощувки. На 27 септември късно следобед трансфер до Нумея. Свободно време в столицата. Нова Каледония е разположена в югозападната част на Тихия океан, на около 900 мили (1500 км) източно от Австралия. Включва остров Нова Каледония, където се намира столицата Нумеа, островите Лоялти, островите Белеп, и Île des Pins. Тези острови формират повече от 99 процента от общата земната и площ. Нова Каледония включва и отдалечени необитаеми острови: островите Хуон и Сюрприз в Рифовете D'Entrecasteaux, атолите на островите Честърфийлд и рифовете Белона, остров Уолпол, атолът Beautemps-Beaupré и рифовете Astrolabe. Франция е в спор с Вануату  за островите Хънтър и Матю.   Основният остров е най-големият от групата и съдържа около девет десети от населението. Заобиколен е от коралов риф, който се простира от остров Хюон на север до Ил де Пин на юг. С изключение на централната част на западното крайбрежие, която граничи само с очертаващ риф, това е истински бариерен риф, затварящ голяма лагуна. В рифа има множество проходи, обикновено в устията на реките. Лагуните на Нова Каледония, с техните разнообразни рифове и свързаните с тях екосистеми, са включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2008 г. Каледонците потвърдиха на референдума през 2021 година, че искат да останат Френска територия с над 90% от гласувалите.
14
28 септември Нумея – Сингапур - Сингапур- Истанбул – София
Полет от Нумея малко след полунощ. Пристигане отново в София 20,25 ч.

Местоположение

Papua Fiji New Caledonia