m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Мианмар – златната земя / 01-10.10.2024

Цена 2800 евро
На долу

Мианмар – златната земя / 01-10.10.2024

2800 евро на човек
Полети:

Дата

 

от

 

до

 

излита

 

каца

1 ноември София Доха 12:40 18:15
1 ноември Доха Банкок 19:40 06:10+1 на 2.11
2 ноември Банкок Янгон 09:45 10:35
10 ноември Янгон Банкок 19:00 20:55
11 ноември Банкок Доха 02:10 05:35
11 ноември Доха София 07:30 11:40

Цена на самолетния билет на човек в икономическа класа:                  € 1110
(цената подлежи  на препотвърждаване в деня на записване)

Цена на пакета на човек при минимален брой пътуващи 9:                   USD 1845
(ако не се събере необходимия минимум туристи, цената подлежи на актуализация)

 

Цената включва:

*самолетни билети за вътрешните чартърни полети
*тур с лодка по езерото Инле
*входни такси за посещаваните по програма обекти
*трансфери летище-хотел-летище, описани по програма
*медицинска застраховка Помощ при пътуване

 

Цената не включва:

*Самолетни билети (дадени в началото € 1110);
*Виза за Мианмар 50 USD on-line;
*Обаждания по телефон, покупки;
*Бакшиши;
*Екскурзии извън програмата;
*Обеди и вечери.

 

Хотели по програмата:

Янгон: Chatrium Hotel Royal Lake Yangon***** (https://www.chatrium.com/royallakeyangon?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=gmb-chatriumhotelroyallakeyangon )
Мандалай: Rupar Mandalar Resort**** (https://ruparmandalar.com/ )
Баган: The Hotel @ Tharabar Gate***** (https://www.tharabargate.com/ )
Езеро Инле: Villa Inle Resort & Spa****( https://www.inleresort.com/ )

1
1 ноември София – Доха - Янгон
Полет за Доха в 12:40 ч. Кацане в 18:15. Прекачваме за Банкок с полет в  19:40 ч.
2
2 ноември София – Доха – Янгон закуска
Кацаме в Банкок в 06:10 ч. Полет за Янгон в 09:45 Кацаме в 10:35 ч. Посрещане на летището от местен водач. Завладяващата обиколка започва с изследване на най-известните забележителности на бившата столица, като впечатляващата пагода Суле, която е на повече от 2000 години. След това продължаваме до един от най-зрелищните паметници в света - инкрустираната със скъпоценни камъни пагода Шведагон, която според легендите е на над 2500 години. Следва трансфер до хотела. Нощувка в Янгон.
3
3 ноември Янгон - Мандалай закуска
След закуска се отправяме с полет към Мандалай, където обиколката започва с Амарапура, бивша кралска столица в близост до града. Първата спирка е Махагандавон (Mahagandayon) - известен будистки манастир, който е дом на над 1000 монаси. След това се отправяме към древния мост от тиково дърво U Bein. Следва посещение на традиционна работилница за ръчно тъкана коприна, последвана от манастира Багая с превъзходната колекция от статуи на Буда. Следобед стигаме до бившата кралска столица Инва с кола. След това теглена от коне карета ще ни отведе до наблюдателната кула Nanmyint, известна като „наклонената кула на Ава“. Обиколката продължава до манастира Багая, известен със своите богато украсени дърворезби и колони от тиково дърво. Връщане в Мандалай следобед и свободно време за почивка. Нощувка в Мандалай.
4
4 ноември Мандалай - Баган закуска
След закуска ще се насладим на най-доброто от Мандалай, като построения през 19 в. манастир Шве Инбин, Манастира на Златния дворец - превъзходен пример за традиционна дървена сграда, и пагодата Кутодау, където будистки надписи са изсечени върху 729 мраморни плочи, съставяйки най-голямата книга в света. Не на последно място идва ред на един от най-почитаните религиозни паметници в Мианмар, пагодата Махамуни. Следобед продължаваме до Баган с кола (около 4 часа път) и се настаняваме в хотела. Нощувка в Баган.
5
5 ноември Баган закуска
След закуска започваме деня с посещения на най-значимите пагоди и храмове, сред които пагодата Швезигон, построена от крал Анаврахта в началото на 11 век, храма Ананда с неговите четири великолепни статуи на Буда, както и пагодата That Byinnyu, построена от крал Alaung Si Thu през 12 век. Ще се запознаем с най-ценните занаяти в Мианмар и ще посетим работилница за лакирани изделия в близкото село Миинкаба. Следва храмът Gubyauk Gyi, изпъстрен с превъзходни стенописи, а след него идва ред на храма Мануха, построен през 1059 г. в стил Мон, и на храма Нанбая - уникален паметник, изработен от пясъчник, който според легендите е бил мястото на двореца на крал Мануха. Завършваме перфектния ден с круиз по река Иравади (позната и като Айеруади), наслаждавайки се на залеза над равнините и планините. Нощувка в Баган.
6
6 ноември Баган закуска
След закуска ще посетим храмовете Tayokepyay, Phaya Thone Zu и Nandamanya, прочути със своите изящни стенописи от 13-ти век, както и пещерния манастир Kyat Kan, известно място за медитация. Следобед цветно украсена конска каруца ще ни отведе до някои отдалечени храмови локации. Ще се любуваме на залеза над равнините и планините на Баган, докато пътуваме по река Иравади. Нощувка в Баган.
7
7 ноември Баган – Връх Попа – Калау – езеро Инле закуска
Ранна закуска, последвана от дълго пътуване (около 7 часа) до Nyaung Shwe. По пътя посещаваме връх Попа, изгаснал вулкан, издигащ се на 1518 метра над морското равнище, от който се открива невероятна гледка към обширните равнини. Той е свещен дом на 37-те „ната” (духове) на Мианмар, което го прави популярна дестинация за поклонниците, почитащи тези духове. 777 стъпала водят до светилището, разположено най-горе на стръмния връх. След спирка за местен обяд, пътуването продължава през тесни, криволичещи и неравни пътища към великолепието на хълмовете Шан. Стигаме до Калау, възхитителна планинска станция на ръба на платото Шан. Тази дестинация е пазарен център за етнически малцинства от околните региони и тук могат да бъдат закупени прекрасни ръчно изработени сувенири. След спирката за пазар се отправяме към Nyaung Shwe за настаняване в хотела. Нощувка в района на езерото Инле.
8
8 ноември езеро Инле закуска
След закуска ще видим отблизо прочутите рибари, усвоили изкуството на гребане с един крак, ще посетим плаващите пазари, ще разучим местните методи за риболов и ще се насладим на невероятните гледки към великолепната планинска природа. Програмата включва също и посещение на пагодата Phaungdaw Oo - един от най-свещените храмове в Мианмар, който датира от 18 век, манастира Nga Phae Kyaung с впечатляваща колекция от антични изображения на Буда и тъкаческото село Inpawkhon. Нощувка в района на езерото Инле.
9
9 ноември езеро Инле - Янгон закуска
След закуска се качваме на лодка, за да разгледаме един от петдневните местни пазари (възможно само в пазарни дни). После се отправяме към западния бряг на езерото Инле до началото на стълбище, което води до удивителния пагоден комплекс Indein, състящ се от стотици малки ступи, обрасли с мъх и зеленина. Следобед се връщаме обратно в Янгон. Следва нощувка.
10
10 ноември Янгон – Банкок закуска
Закуска. Освобождаване на хотела и свободно време. Следва трансфер до летище Янгон за международен полет до Банкок в 19:00 ч. Кацаме в 20:55 ч.
11
11 ноември Банкок - Доха - София
Следващ полет за Доха в 02:10 ч. Кацане в 05:35 ч. Полет за София в 07:30 ч. Отново у дома в 11:40 ч.

Местоположение