m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Китай- пътят и неговото величие

Цена 2800 евро 13 нощи
На долу

Китай- пътят и неговото величие

2800 евро на човек

ПОЛЕТНИ ЧАСОВЕ С ТУРСКИ АВИОЛИНИИ:

дата                    от                         до                                       излитане           кацане

08 май                София                 Истанбул                          21:10                   22:35

09 май                Истанбул           Пекин                                 01:25                   15:35

22 май                Шанхай              Истанбул                         22:25                   05:15 +1 на 23.05

23 май                Истанбул           София                               07:25                   08:35

Цена на самолетните билети (към дата 15.02.2024):                 795 за тръгване на 8 май

                                                                                                          € 955 за тръгване на 12 юни

Пакетна цена на човек:               USD 2800  /при група от минимум 10 човека/

Пакетната цена включва:

* 3 нощувки в Пекин;
* 2 нощувки в Сиан;

* 3 нощувки в Джангджаджие;

* 2 нощувки в Гуйлин;

* 1 нощувка Янгшуо;

* 2 нощувки в Шанхай;

* изхранване на база посочена в програмата;

* полети и влакови билети, както е посочено;

* круизи както е посочено;

* трансфери по програмата с шофьор-екскурзовод на английски;

* всички входни такси;

* придружител от ТравълМакс при група от минимум 10 човека;

* застраховка за медицински разходи с покритие до 15 000 евро.

 

 

Пакетната цена не включва:

* самолетни билети описани в началото на програмата (цената е дадена допълнително)
* разходи от личен характер

* хранене, което не е упоменато
* китайска виза $ 80

* бакшиши

 

Необходими документи: паспорт, с валидност минимум 6 месеца и поне 2 свободни страници за печат, снимка за визата.

 • Дати на пътуване
  15,35
 • Час на излитане
  22,25
 • Час на пристигане
  08,35
 • Облекло
  удобно
1
1 ден
Полет София – Истанбул   21:10 – 22:35 ч.
2
2 ден
Полет Истанбул - Пекин в 01:25 ч. Кацане в 15:35 ч. Посрещане и трансфер до хотел Dongfang Hotel Beijing *** (http://www.dongfanghotelbeijing.com/). Нощувка.
3
3 ден
Закуска. Добре дошли в Китай! Започва нашата обиколка с площад Тянанмън. Това е най-големият площад в центъра на Пекин, кръстен на Тянанмън (Портата на небесния мир), която се намира на север, отделяйки го от Забранения град. Той има голямо културно значение, тъй като е бил мястото на няколко ключови събития в китайската история. Като най-големият градски площад в света и траен символ на националната гордост на Китай, той е заобиколен от много внушителни сгради, включително Небесната порта (вход към Забранения град), музеи, правителствени сгради и Мавзолея на председателя Мао. Продължаваме със Забраненият град в самото сърце на Пекин. Той е бил дом на 24 императори по време на династиите Мин (1368–1644) и Цин (1644–1911). Това е най-големият и най-добре запазен древен императорски архитектурен комплекс в света, включващ голям площад, зали и порти, градини, дворове и жилищни помещения. Турът е пешеходен с продължителност от около 2 часа. Следва пешеходна обиколка Hutong в квартал Dongcheng. Hutong са лабиринт от исторически улички с традиционни едноетажни къщи в двора, които сега бързо биват заместени от модерни сгради. Те са остатък от стария Пекин. В тази обиколка ще се разходите из тесните улички, както и ще посетите местно семейство, за да откриете традиционния начин на живот и как тези уникални жилищни къщи и култура са защитени. Можете също така да се изкачите на камбанарията, за да имате изглед от птичи поглед към района на Hutong. Връщане в хотела. Нощувка.
4
4 ден
Закуска. Днес продължаваме с опознаването на Пекин. Първа спирка „Небесният храм“ . Построен през 1420 г. по време на династията Мин, „Небесният храм“ е комплекс от даоистки сгради, където императорите от династиите Мин и Цин са посещавали годишни церемонии, за да се молят за добра реколта. Паркът на „Небесния храм“ е изпълнен с живот. Сутрин много местни възрастни хора се събират там, за да пеят, да правят упражнения и тай чи. Паркът обхваща площ от 273 хектара. Продължаваме с Великата китайска стена! Участъкът Mutianyu на Великата китайска стена е една от най-живописните и красиво реставрирани. Намира се на около 1,5 часа път от центъра на Пекин. Дължината му е 2½ километра и е напълно възстановен през 1986 г. Ще изполваме двупосочен кабинков лифт за изкачване и слизане до Стената, вместо да прекараме 40 минути в изкачване на стъпала. При стената ще имате свободно време за разходка. Кабинковият лифт се изкачва до кула 14. Разходката ще бъде по „най-красивата и интересна част от Великата стена“ — между 14-та и 23-та наблюдателни кули — призната за „златният маршрут“. Обикновено отнема около 2 часа. След това ще вземем автобус, за да се стигнем обратно до нашето превозно средство. Връщане в хотел и нощувка.
5
5 ден
След закуска освобождаване на стаите и полудневен тур, в който ще разгледаме Летния дворец с лодка и Градината на добродетелта и хармонията. Разположен в северозападната част на Пекин, Летният дворец е на 9 мили (15 километра) от центъра на града. Това е най-големият и най-добре запазен кралски парк в Китай. Дворецът е признат за „Музей на кралските градини“. Следва трансфер до западната ж.п. гара на Пекин и влак до Ксиан в 14:02 ч. Пристигаме в 18:30 ч. Настаняване в хотел Xi'an Grand Dynasty Culture Hotel *** (http://granddynastyculture.hotel00.com/). Нощувка.
6
6 ден
Закуска. Денят започва с Теракотената войска. Открита случайно през 1974 г., тази невероятна армия от над 7000 войници, стрелци, коне и колесници в пълна бойна екипировка е охранявала гробницата на император Цин от 210 г. пр.н.е. Всяка фигура е уникална, а разкопките продължават в три изкопа, които са защитени в огромни хангари. Разрешени са снимки (без светкавица). Носете удобни обувки за ходене. Следва Мюсюлманският квартал, който се намира на 100 м западно от камбанарията на Сиан. Дългата 500 метра алея, павирана със сини камъни, е осеяна с много уникални щандове, магазини за сувенири, кафенета и барове, които се управляват предимно от мюсюлмани. Туристите, особено от чужбина идват и пазаруват тук. В сърцето на квартала в близост до центъра се намира „Великата джамия“ една от най-големите ислямски джамии в Китай. Забележителна е със смесицата на китайска архутектура и ислямска религиозна пратика. Дворът е в посоката на Мека. Връщане в хотела. Нощувка.
7
7 ден
Закуска. Денят започва с разглеждане на Античната градска стена на Сиан. Стените, укрепленията, портите и наблюдателните кули образуват една от най-старите и най-завършени градски защити, които все още съществуват. Построена през 13-ти век върху основите на оригиналния Забранен град Танг, стената обгражда центъра на града. Можете да се разходите пеша или да наемете велосипед (40 CNY на човек) или електрическа количка (80 CNY на човек) и да обиколите стената - 14 километра, с чудесни гледки към града от двете страни. Следва „Малката пагодата на дивите гъски“ - квадратна тухлена структура на петнадесет етажа. Първоначално е била висока 46 метра, но сега е висока 43,3 метра, тъй като камбанарията ѝ е разрушена. Има квадратен пиедестал и огромен първи етаж, всяка от страните на които е дълга 11,38 метра. Вратите от северната и южната страна на първия етаж са с дограми от черен камък. Продължаваме с Музеят на Сиан, който е точно до пагодата. Музеят на Сиан, обхващащ площ от 245 хектара, е официално открит за обществеността през май 2007 г. Отразява дългата история на град Сиан, интегрирайки се с Малката пагода на дивата гъска, храмът Джанфу и Изложбената зала за съвременна култура. Близо до източната порта на градската стена се намира пазара за храна Yongxingfang и обхваща площ от 1 хектар с дължина 130 метра от запад на изток и 88 метра ширина от юг на север. Състои се от сгради в старинен стил, украсена арка, обществен площад, вътрешна пешеходна улица. Най-отличителната архитектурна особеност на Yongxingfang е украсената арка. Ще се разходим преди да се отправим към летището за полет до Джангджаджие в 20:25 ч. Кацаме в 21:55 ч. Трансфер до хотел
8
8 ден
Закуска. Очаква ни удивителен ден с посещение на Национален парк Джахгджаджие. Паркът е известна туристическа атракция в провинция Хунан. Той е официално признат за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 1992 г. Стърчащите подобните на стълбове скали, които се виждат в парка, са резултат от многогодишна ерозия. С над 90% горско покритие, живописната зона включва Yuanjiajie, Yangjiajie, Jinbian Stream и Wulongzhai. Няма да пропуснем да се изкачим с лифт на планината Таянзишан, в която има 4 природни забележителности - облаците от мъгла, които се стелят по върховете на планината, невероятните гледки към изгряващото слънце, лунните нощи и заснежените зимни върхове. Има повече от 80 природни платформи, от които се вижда великолепната природа. Продължаваме с асансьорът Bailong - най-високият и бърз асансьор за разглеждане на забележителности в света, който осигурява невероятна гледка към гората Sandstone Peak. Височината му е 335 метра и може да превозва 3000 души на час в четирите прозрачни кабини. Пътуването до върха на планината отнема само 2 минути. Потегляме към северната част на Националния парк, а именно Yuanjiajie, от която е част и планината Алилуя, кръстена на плаващите камъни на Аватар. Ще спрем за снимки на „Първият мост в света“ и платформата за наблюдение Wangqiaotai. Връщане в хотела. Нощувка.
9
9 ден
Закуска. Ще бъде ден изпълнен с адреналин! Потегляме към невероятната природа на региона и Гранд каньон на Джангджаджие, където е разположен най-дългият и най-високият стъклен мост в света. Гранд каньон включва планини, потоци, пещери, скали и гори. Разходката по моста със стъклено дъно, който е на 300 метра над земята, ще бъде най-готиното изживяване от нашият днешен тур. Няма връщане назад! Затваряйте очи и потегляйте! Следващата ни спирка е планината Tianmen, която включва стъклена алея и кабинков лифт: Считана за „душата“ на Zhangjiajie, планината Tianmen е най-високата планина в Zhangjiajie. Гледките включват грациозни вековни дървета, карстови хълмове и дълги пътища, издълбани от страните на скалата. Кабинковият лифт отнема 30 минути от центъра на града до върха на планината и е най-дългият лифт в света. Стъклената пътека е една от най-високите платформи за наблюдение в света, стърчаща от отвесна скала на височина 1430 метра. Стъклената пътека с ширина 1,6 метра и дължина 60 метра и предлага на посетителите ужасяваща тръпка и ясна гледка към планините отдолу, докато стъпват нервно по нея. Горе главата! Връщане в хотела. Нощувка.
10
10 ден
Закуска. Ранен трансфер до ж.п. гарата. Влак до Гилин в 07:17 ч (втора класа). Пристигаме в 14:07 ч. Трансфер до хотел Guilin Lijiang Waterfall Hotel **** или подобен.
11
11 ден
Закуска. В днешният ден ще видим: Пещерата на тръстикова флейта, хълмът Слонски хобот и античният град Даксу. Пещерата на тръстиковата флейта се намира на 5 км северозападно от град Гуейлин и получава името си тръстиките, използвани за направата на флейти, които растат на входа ѝ. Смята се за най-голямата и впечатляваща в района с дължина 240 м, изпълнена със сталактити, сталагмити, каменни колони, каменни завеси, птици, растения и животни във фантастични форми и цветове. Посещението продължава около 40 минути. Внимавайте, тъй като осветлението е слабо. Има изкачване на около 30 стъпала до входа и още доста във вътрешността на пещерата. Хълмът на слонския хобот е символът на Гуйлин с височина 55 метра и е получил името си, защото формата му наподобява слон, чийто хобот пие от река Ли. Има множество пещери и малка пагода. Продължваме с посещението на Античният град Даксу, който се намира на около 18 км от Гуйлин. Известен е добре запазени древни сгради, древните настилки от син камък и традиционна култура. Връщане в хотела и нощувка.
12
12 ден
Закуска. Имаме обяд в пакет (сандвич от пилешко или туна, кроасан, сок, салата и пресни плодове). Потегляме на круиз по река Ли към Янгшуо. Продължителността е около 4 ч и ще бъде незабравимо преживяване. Ще се насладим на зашеметяваща природа и интересни неща почти на всеки завой. Ще видим грандиозни бамбукови гори между варовиковите върхове и фермери, които се грижат за оризищата си. Тромави водни биволи теглещи каруци или разхлаждащи се в реката. Рибари с техните бамбукови салове и корморани. Пристигаме в Янгшуо и стартира нашата обиколка на околността. Провинцията е известна с идиличните си пейзажи и хълмове със странна форма, карстови върхове, оризови полета, чисти води и зелен бамбук. Яхваме велосипедите за 10-12 км разходка. Тези, които не искат да карат колело, могат да си вземат електромобил без доплащане или да се раздвижат пеша. Настаняване в хотел Yangshuo Mountain Retreat **** или подобен.
13
13 ден
Закуска. Трансфер (70 км около 1 ½ ч) до летище Гуйлин за полет до Шанхай в 13:30 ч. Кацаме в 15:55 ч. Трансфер до хотел Kingtown Hotel Plaza Shanghai *** или подобен.
14
14 ден
Закуска. Целодневен тур на Шанхай с включено посещение на крайбрежната променада „The Bund”, градината Yuyuan или просто „Ю“, шанхайската кула, квартал – бивша френска концесия и круиз по река Хуангпу. Крайбрежната – дълга километър и половина разположена по западния бряг на река Хуангпу. От западната и страна е своеобразно сформирана архитектурна галерия от 52 на брой, много добре запазени европейски сгради. Някога главен търговски център на стария Шанхай, The Bund сега е придобил популярност с присъствието на шикозни ресторанти, първокласни магазини и барове, предлагащи много развлечение - а през нощта е магия! Градината „Ю“ – разположена в стария квартал в центъра на града. Частна собственост, построена 1559 по време на династията Минг с типична китайска класическа архитектура и срил. Комплексът е с площ 2 хектара с алпинеуми, беседки и езера. Градината Ю е заобиколена от оживено пазар, където посетителите могат да намерят всичко от популярни местни закуски, занаяти, антики и сувенири до известни ресторанти. Шанхайската кула - втората най-висока сграда в света със 128 етажа (123 над земята и 5 под земята ) и 632 метра височина и е водеща туристическа забележителност в Шанхай. Собственост на градската управа на Шанхай, кулата има най-високата площадка за наблюдение и най-бързите асансьори в света, които се движат със 73,8 км в час. Конструкцията се състои от 9 цилиндрични сгради, подредени една върху друга. Наблюдателната площадка се намира на 118-ия етаж и позволява на посетителите да видят съседната кула Jinmao и Световния финансов център отгоре. След това ще направим пешеходна обиколка в бивша френска концесия и ще видим важни исторически сгради, като Huaihai Roand, Jinjiang Hotel и всички във френски колониален стил. Повечето от тях са на възраст над 100 години. И като за край на деня – кратък 40 минутен круиз по река Хуангпу. Връщане в хотела и нощувка.
15
15 ден
Закуска. Свободен ден за екскурзии, посещение на галерии , разходки, пазаруване по желание. В уречен час привечер – трансфер до летище за полет до Истанбул в 22:25 ч.
16
16 ден
Ако има желаещи, може да добавим 3 дни към програмата и да завършим в Хонконг с разглеждане на мегаполиса, остров Макао и Лантоу и Големият Буда.

Местоположение