m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Екскурзия в Армения

Цена 1098 евро 5 нощувки
На долу

Екскурзия в Армения

1098 евро на човек

Дата:                    От:                        До:                       Излита:                 Пристига:

17 септември   София                Варшава           18:25                  19:25

17 септември   Варшава           Ереван              21:50                 03:25 кацане на 18 септ.

22 септ.             Ереван              Варшава           04:20                  06:10

22 септ.             Варшава           София                10:50                 13:50

Пакетна цена на човек в двойна стая при минимум 10 човека група: 1098 евро

Цената включва:

– самолетен билет и лет.такси София-Ереван-София в икономическа класа с включен багаж;

– 5 нощувки в Армения ;

– база на изхранване: закуска;

– Транспорт по програмата с лицензиран бус (климатик);

– местен професионален екскурзовод на английски език;

– Вход за посещаваните обекти;

– Бутилка вода на ден;

– водач от ТравълМакс

– медицинска застраховка за пътуването.

 

Цената не включва:

– Алкохол

– Бакшиши за местните екскурзоводи

– Обеди и вечери

– Разходи от личен характер

– Други посещения, извън програмата

ВАЖНО: Ако сте ваксинирани с всички дози и имате сертификат, не се нуждаете от негативни тестове.

Условия за записване:

-500 евро при записване

-копие на задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от пътуването

Изисквания във връзка с Ковид: всички ваксинирани туристи влизат без тестове. Неваксинираните туристи трябва да представят отрицателен сертификат за Ковд тест тип PCR.

За Армения българските граждани не се нуждаят от виза, но трябва да притежават паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на влизане в страната!

 Няма изискване за задължителни ваксини и имунизации за посещение на двете държави. 

И двете държави изискват PCR тест с отрицателен резултат за влизане в страната, освен ако не сте имунизирани срещу Ковид-19.

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

 • Дестинация
 • Облекло
  удобни обувки и дрехи
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  вътрешен полет
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
17 септември София – Варшава
Среща на летище София, терминал 2, два часа преди полета. Кацаме във Варшава и излитаме за Ереван в 21:50 ч. Пристигаме в Армения в 03,25 ч. настаняване в хотел Ani Central Inn *** и нощувка.
2
18 септември Ереван - Еджмиацин – Звартноц
Градът е известен от векове като “Розовия град”, заради цвета на камъните, с които е бил построен. Посещение на площад Република, Домът на операта и балета, парка “Каскад”. Следва посещение на музея на ръкописите Матенадаран - тук се пазят всички древни арменски ръкописи. След това ще посетим мемориал, построен в памет на загиналите арменци по време на геноцида. Мемориалът е известен с името Цицернакаберд. Посещение на студио за теракота и керамика, където сте поканени да участвате в урок по грънчарство и да изработите вашия шедьовър. За разтоварване сме избрали да минем през местния пазар за свежи плодове, сушени плодове и домашно приготвени бонбони. Продължаваме към емблематичните Еджмиацин и Звартноц – в списъка на UNESCO за Световно историческо наследство. Еджмиацин е духовният център на арменския народ и първата християнска църква. През 301 година след приемането на християнството и обявяването му за държавна религия, Григорий Просветител се заема със строителството на църкви в цяла Армения. Според легендата Божият син му показал мястото, където да направи първата християнска църква. Самото име Еджмиацин означава мястото, където е дошъл Единородния. Прекрасни са фреските и картините в храма, а на територията на комплекса се намират още Духовната семинария от 1874 година, първата арменска типография /1771 год/ . Катедралата Звартноц /от 7 век/ е строена по времето, когато арабите напредват със завоюването на части от Персийската империя /Сасанидска/, част от която е Армения по това време. Посветена е на Св.Григорий Просветителя, днес от нея са съхранени отделни фрагменти. Връщане в Ереван и нощувка.
3
19 септември Гарни - Гегард закуска
Днес ще се отправим към Гарни. Този езически храм е построен през 1 век сл.Хр. Това е единственият запазен езически храм в Армения. Построен е в чест на бога на светлината Мир. През 1679 е бил разрушен при земетресение. Възстановен е през 1975 г. Продължаваме към манастира Гегард. Името му произлиза от легендарното копие, използвано да прониже тялото на Христос. Пазено е тук от векове. Въпреки че не е ясно кога точно е бил основан манастира, е известно, че сегашният комплекс е построен в средата на XIII в. След това ще посетим местен дом, където ще можете да видите и да участвате в приготвянето на арменския традиционен хляб-лаваш. Той е изключително тънък и обикновено се продава в големи количества. Обикновено се приготвя на открит огън- “тонир''. През 2015 г. се включва в списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство. Връщане в Ереван около 16.00 ч. Свободно време. Почивка в хотела и подготовка за трансфер към летището в ранни зори.
4
20 септември Нораванк - Хор Вирап – Арени –Горис
Днес потегляме към Нораванк - манастир от 12 век, разположен сред извит пролом и живописни скали. Това е единственото място, на което ще намерим неповторима скулптура на Бог-Отец. След това ще продължим към арменското винено селище Арени. Ще имате възможност да дегустирате първокласното вино. Предстои да разгледаме манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е много важен заради историята си. Григорий Просветител, покръстител на арменския народ, е бил затворен тук близо 13 години, тъй като по това време мястото е служело за затвор. Тук можем да се насладим на невероятната гледка от свещената планина Арарат - безсмъртен символ на Армения. Нощувка в Горис в Mina Hotel *** http://hotel-mina.am.
5
21 септември Горис-Татев-Селим-Севан-Ереван закуска
Закуска в хотела и потегляме за Татев. Впечатляващият манастирски комплекс Татев от 9-13 век, който е бил образователен център през тези векове. Достигането до манастира става с кабинков лифт, построен през 2010 г. и наречен „Крилата на Татев“. Реверсивната кабинка изминава 5,7 км за около 15 минути. Парите за билети за този лифт отиват за възстановяване на манастира. Татев е надвиснал над река Воротан в Югоизточната част на Армения. Състои се от 3 черкви – Св. Петър и Павел, св. Георги Просветител (разрушена след земетресение и възстановена по-късно от Стефанос Орбелиан) и Св. Богородица с Младенеца, параклис, учебни помещения, библиотека, камбанария и други. След Татев продължаваме към Селим кервансарай или Орбелиан, намиращ се в планинския проход Варденяц, който е настанявал уморените пътници и техните животни, докато преминавали по международния търговски път, свързващ пътя с езерото Севан. Сградата е построена от принц Чезар Орбелиан и неговия брат през 1332 г. Следва езерото Севан- едно от най-обширните езера в света. То впечатлява с чистота и бляскаво сини води. Следва посещение на манастира Севанаванк, който е изграден на полуостров Севан. Там има два манастира, но един от тях е разрушен и само един е действащ. Построени са около 10 век. Трансфер до Ереван и настаняване в хотела за последна нощувка.
6
22 септември Ереван отпътуване
Ранен трансфер до летище и полет за Варшава и връзка с полет до София.

Местоположение

Армения и Грузия