m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Виетнам – мечтаната дестинация / 02.11.24

Цена 3005 евро
На долу

Виетнам – мечтаната дестинация / 02.11.24

3005 евро на човек

Полетно разписание:

Полет: Дата: От: До: Излитане: Кацане:
QR 228 01 ноември София Доха 12:40 18:15
QR 982 01 ноември Доха Ханой 20:30 07:10+1
QR 971 12 ноември Сайгон Доха 19:55 23:50
QR 227 13 ноември Истанбул София 07:30 11:40

 Цена на самолетния билет към дата 08.02.2024 :        € 975
(цената подлежи на препотвърждение в деня на записване)

 

Пакетна цена на човек в двойна стая                                  USD 2219
Доплащане за единична стая                                                    USD 589

 

 

 Цената включва:

* трансфери летище-хотел-летище в Ханой
*2 нощувки със закуски в Ханой
* една вечеря в Ханой
* целодневен тур на Ханой
*1 нощувка със закуска в Нин Бин
*1 нощувка на ветроходна яхта в залива Халонг
* закуска, обяд и вечеря на яхтата
*2 нощувка в Хой Ан
* целодневен тур Хой Ан със Златният мост
*1 нощувка със закуска в Хюе
* целодневен тур в Хюе
* самолетен билет Ханой – Дананг
* самолетен билет Хюе – Сайгон
*3 нощувка в Сайгон
* целодневен тур на Сайгон
* всички трансфери описани в програмата
* обяд и вечери, където са упоменати
* разрешително за виетнамска виза
* застраховка Помощ при пътуване с покритие 15000 евро

 

Задължително се заплащат отделно:

*самолетен билет София-Истанбул-Ханой// Сайгон-Истанбул-София (даден в началото)
*виза за Виетнам – около  25 щ.долара.

Няма задължителни ваксини и имунизации за посещение на Виетнам.

1
01 ноември София – Доха
Събираме се на летището за полет до Доха в 12:40 ч. Кацаме в 18:15 ч. Следващ полет до Ханой в 20:30 ч.
2
02 ноември Ханой вечеря
Кацаме в 07:10 ч. Посрещане и трансфер до хотел Hanoi pearl (https://hanoipearlhotel.com/). По време на трансфера, нашият шофьор ще ни запознае с Ханой – столицата на Виетнам и дом на повече от седем милиона жители. Традиционен и изискан с френската си колониална архитектура, с булевардите си с три платна, с живописните си езера и оживения Стар квартал, Ханой има неустоим чар. Ще видим възрастни хора, практикуващи Тай-Чи на брега на езерото и уличните продавачи и бръснари улисани в ежедневните си задължения. Оставяме багажа в хотела и се впускаме в разглеждане на града. За начало имаме едночасова разходка с триколка през Стария квартал на Ханой, познат още като „36 улици“. Този квартал с тесни улички е дом на хиляди малки бизнеси и магазинчета. Чудесно място за разглеждане, особено с триколка, с много възможности за снимки навсякъде около вас. Продължаваме с  Храмът на литературата, първият университет в Ханой построен през далечната 1070 г. Обяд и връщане в хотела за почивка. Следобяд – самостоятелно разглеждане на стария квартал на Ханой, който иска може да си направи масаж на краката след дългите полети (в квартала има много малки, частни салончета) и да опита местната виетнамска супа – Pho, както и да пие по бира в улицата  на бирата или пък да се разхожда из пълния живот квартал.Нощувка.
3
03 ноември Забележителният Ханой закуска, обяд
Закуска. Придружени от нашият местен гид тръгваме на разходка из местните забележителности. Започваме с Бат Транг – квартал известен с произведенията си от глина. Продължаваме с затвора известен, който е бил известен като Ханойски Хилтън между американските военнопленници – Хоа Ло.  Продължаваме с будистката пагода Тран Куок – най-старата от всички пагоди в Ханой, разположена на прекрасното Западно езеро. След което продължаваме с Мавзолеят на Хо Ши Мин – внушителна сграда, постоена от мрамор и гранит, в която се пази тялото на „ Чичо Хо“. Зад мавзолея се намира къщата на Хо Ши Мин, обикновена дървена къща с гледка към езерото с лилиите, в която той е живял и творил между 1954-1969 г. Привече ще отидем на традиционно водно куклено представление, което се играе само и единствено в Ханой. Под звуците на нежна традиционна виетнамска музика ще видим как куклите изобразяват селския живот на виетнамците в миналото. Нощувка.
4
04 ноември Хуа Лу - Нин Бин
Закуска. Тръгваме към първата столица на Виетнам Хоа Лу. Намира се на около 70 км или 1 ½ ч  път от Ханой. Разрушителната сила на времето е унищожила цитаделата, но храмовете за поклонение на крал Дин все още стоят сред оризовите полета и ни дават възможност да надникнем във витнамското минало. Обяд в местен ресторант.Качваме се на сампан (вид лодка) и тръгваме на плаване по реката. Варовикови хълмове обграждат спокойна река, която минава през поредица от пещери. Това се води район за „еко туризъм“, единственото, което се чува тук е звукът на птиците и плясъкът на греблото по кристално чистата река. Настаняване в хотел Emeralda Ninh Binh **** и нощувка.
5
05 ноември Нин Бин – Халонг Бей
След закуска потегляме към залива Халонг. Ще минем покрай оризищата разположени на делтата на Червената река. Ще се запознаем с местния , ежедневен живот на виетнамците, ще видим обикновените хора, орящи оризовите поля с водни бикове, както и собствениците на прасета, които ги откарват на пазара с колелата си.След като пристигнем в Халонг се бъдем посрещнати от екипа на традиционна ветроходна яхта, ще се настаним и ще потеглим към незабравим круиз из залива Халонг. Очакват ни невероятни гледки към скътани пещери, девствени плажове, плаващи села, фантастични скални образувания, издугащи се от изумрудената вода. Нашият готвач ще развихри цялата си фантазия на борда на яхтата и ще се вкусим традиционна виетнамска храна приготвена от него на обяд и вечеря, поднесена в елегантна столов и придружена с селекция от вина и питиета (на допълнително заплащане). Вечерните забавления включват лов на калмари или просто наслада с коктейл в ръка, заобиколени от варовикови скали изникнали изпод водата, лежерно стоейки в тихите води на нощта. Нощувка на кораба Indochina Sails Halong ****.Забележка:  Турът зависи от прогнозата за времето.
6
06 ноември Дананг – Хой Ан закуска, брънч, вечеря
Ранобудните могат да се присъединят в демонстрацията по Тай Чи на изгрев слънце. Следва закуска и плаване между островчетата около 2000 на брой. По-късно сутринта нашият круиз приключва на пристанището в Халонг. Опционално можем да посетим грънчарска работилница и след това да се отправим към летището в Ханой за полет до Дананг.След кацане ще будем посрещнати и трансферирани до хотел Allegro Hoi An ****или подобен в близост до Хой Ан – добре запазен и живописен античен град обект на Световното културно наследство с голямо пристанище и мултинационално влияние от 16-18 век. Лесно може да се обходи пеша. Свободен следобяд. Нощувка.
7
07 ноември Хой Ан – Златният мост закуска, обяд
Закуска. 08:00 ч. тръгваме към хълмовете Ба На на височина от 1400 м. над морското равнище и на около 85 км от Хой Ан. Комплексът Ба На включва европейски стил вили, огромен увеселителен парк, френска винарна, пагода и приятно прохладен климат. Най-новата забележителност е Златният мост, който предлага забележителни гледки към Дананг и океана. Дължината му е 150 м и свързва лифта с градините в комплекса. Следобяд – разходка в античния Хой Ан. Между 17 -19 век, градът е бил главно и проспериращо търговско пристанище. В днешно време архитектурата му и спокойният стил на живот са се променили, но въпреки това градът пази добре запазени сградите си, пешеходните улички и уникалната си кухня. Идеален за лежерен пешеходен тур, който предлага голямо разнообразие от стари търгоски къщи с китайска, японска и виетнамска архитектура; 400 годишен японски покрит мост,  Парламента с изключителните си дърворезби и цветния пазар. Връщане в хотела и почивка. По желание посещение на занаятчийски работилници за производство на летящи фенери и ръчно изработени дрехи от коприна.
8
08 ноември Хой Ан – Хюе (3- 3 ½ ч) закуска, вечеря
Закуска. 08:30 ч потегляме към Хюе. По пътя ще минем през красивия проход Хай Ван (един от най високите във Виетнам и географската и психологическа граница между севера и юга. Върхът на прохода е вечно забулен в облаци. Ще спрем за да посетим Мраморните планини, пет свещени хълма, съдържащи десетки будистки светилища. След като пристигнем в Хюе се отправяме към Кралските гробници /Ту Дук или Кай Дин- 1 гробница/. Слeдва един от най- известните религиозни обекта – пагодата Тиен МУ, след което 30-минутно пътуване с лодка по Парфюмната река обкръжена със спокойните градини и езера. Ранна вечеря и нощувка – хотел Indochina Palace ****.
9
09 ноември Хюе – Сайгон закуска, вечеря
Закуска. Започваме с посещение на Цитаделата - включена в списъка на Юнеско обект. Въведение в историята на града и разглеждане на красиво украсените /лакирани в червено/ павилиони на Цитаделата.  В Имперска цитадела управлява династията Нгуен между 1802 и 1945 г. Ще влезем през главната порта и ще видим великолепната архитектура и градини, докато вашият водач обяснява за събитията и интригите в бившия кралски двор. Въпреки тежките бомбардировки, има някои невероятно добре запазени участъци, които все още са непокътнати, а други са възстановени по-късно. Посещението включва и Кралския музей на изящните изкуства Хюе, който се помещава в бившия кралски дворец Dien Long An. Продължаваме с традиционна градинска къща от Хюе. Разположени във великолепни градини, някои от тях са свързани със стария Кралския императорси двор. Трансфер до летището и полет за Хо Ши Мин (Сайгон). Трансфер до хотел и настаняване в хотел Grand Saigon ****. Вечеря и нощувка.
10
10 ноември Сайгон закуска, обяд
Закуска. Заксука. Нашата днешна обиколка започва с храма  Тиен Хау, построен от Кантонският орден през ранния 19 век в чест на китайската богинята на морето Мазу. Обикновено дворът на храма е пълен с поклонници от местнита китайска общност. Продължаваме с централния пазар Бин Тай – един от най-оживените и колоритни. Следва музеят на Медицината FITO, с неговата невероятна колекция от 3000 артикула свързани с развитието на традиционната виетнамска медицина. В галериите на музея могат да се видят антични книги и документи свързани с приготвянето на местни билки, както и приспособления, често срещани в традиционните виетнамски аптеки. Лек обяд в местен ресторант.След това продължаваме с Дворецът на независимостта или Президентсвото (в миналото) – главна сграда на правителството по време на Американската война. Транфер до улица Донг Кой или Катинат, както е била известна по времето на френската окупация. Ще разгледаме някои от красивите френско-колониални къщи, построени през късния 19-ти и ранен 20-век. Ще видим две от най-емблематичните сгради на Сайгон – Операта и хотел Де Вил, както и катедралата Нотрдам – сграда с червени тухли изцяло базирана на оригинала в Париж. Ще минем и покрай Централна поща – проектирана от френският архитект Густав Айфел преди да стане известен с творението си – Айфеловата кула.Връщане в хотела и нощувка.
11
11 ноември Делтата на Меконг закуска, обяд
Закуска. Делтата на Меконд се намира югозападно от Сайгон на около 1 ½ ч път. Ще минем през буйни оризови полета и плодови ферми, докато достигнем дълбоко в сърцето на делтата.Качваме се на дървена лодка и потегляме по река Меконг. Ще се насладим на традиционния живот на местните хора по поречието на реката и ще посетим някои от къщите и местните домашни фабрики за оризова паста, пуканки и кокосови бонбони. Ще минем през мрежа от криволичещи разклонения и зелени острови. Виетнамски обяд в местна къща/Връщане в хотела. Нощувка.
12
12 ноември Сайгон – Доха
Закуска. Освобождаване на хотела в 12:00 ч и свободно време за разходка и последни покупки, след което трансфер до летище за полет за Доха в 19:55 ч. Кацаме в 23:50 ч. Имаме дълъг престой на летището и ако някой желае хотелско настаняваме можем да го огранизираме. Останалите може да се разходим в новооткритата градина в самото летище и да отпочинем на шезлонгите в залата за почивка.
13
13 ноември Сайгон – Доха
Полет за София в 07:30 ч. Кацаме в България в 11:40 ч.

Местоположение