m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP

Венецуела и Колумбия пътешествие

Цена 17 нощувки
На долу

Венецуела и Колумбия пътешествие

на човек

Полетна информация

14 ноември София Истанбул            21:30 23:50         1,25 ч.
15 ноември Истанбул Каракас          02:00 08:00         12,55 ч.
25 ноември Каракас Панама             13:19 14:41
25 ноември Панама Богота              15:33 17:07
02 декември Богота Истанбул         16:50 16:55        на 3 дек. стоп в Панама
03 декември Истанбул София          20:25 20:40         1,15 ч.

Цена на самолетните билети на човек в икономическа класа 1970 евро

 

Цена на човек в двойна стая за минимум 4 човека:            3750 щатски долара 

 

Пакетната цена включва:

*самолетни билети Каракас-Матурин-Каракас / Каракас – Канайма – Каракас
*самобетни билети в Колумбия /Богота – Макарена – Меделин – Богота
*10 нощувки в хотелите по програмата във Венецуела
*7 нощувки в Колумбия
*трансфери летище-хотел-летище по програмата
*трансфер с моторна лодка по Ориноко до лоджата
*трансфер с моторни лодка по Карао и Чурум по време на прехода до Анхел
*местни екскурзоводи за Ориноко, за Канайма и Анхел, Каракас
*местни екскурзоводи в Колумбия- Макарена и Каньо Кристалес, Меделин, Богота
*всички закуски, обеди и вечери, описани в програмата
* парк такса за Канайма
*бакшиши зе екскурзоводите /капитани на лодки, шофьори/
*водач от Травълмакс
*застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро /вкл Ковид покритие/.

 

Не са включени:
*PCR преди отпътуване от България
*PCR за Канайма /48 часа преди пристигането – около 60 долара в Каракас/
*алкохол и непосочена храна
* Тур с хеликоптер над водопада Анхел– около час, заплаща се лично на място.
*Храна и подаръци за местните за делтата на Ориноко и за Туримикире /по лична преценка/

По желание предлагаме:

Застраховка Отмяна на пътуване /по желание и с доплащане/: ТравълМакс предлага застраховка Отмяна на пътуване към Мондиал Асистанс на Алианц. Застраховката покрива щети, свързани с Корона вирус.

COVID-19 при отмяна на пътуване
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

COVID-19 по време на пътуване: Разширено медицинско покритие, прекратяване на пътуването и отделно връщане
Разширено медицинско покритие. Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то ще получи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена в застрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

Покритие “Отделно връщане”  и покритие „Прекъсване на пътуването“ (сключва се допълнително по желание на клиента): Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избрания застрахователен пакет. В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, ще се съдейства за връщането до родината и ще се възстановят разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги.

Покритие „Закъсняло връщане/пристигане“ (сключва се допълнително по желание на клиента):  Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

17 нощувки
-+ Age
 • Дестинация
 • Облекло
  Удобни дрехи и обувки
 • Цената включва
  входни такси за музеи
  вътрешен полет
  екскурзии по програмата
  екскурзовод
  закуски
  Застраховка
  настаняване
  самолетен билет
  трансфер/транспорт
 • Цената не включва
  бакшиши
  вечери
  визи
  закуска и вечеря
  изхранване
  Обеди
1
15 ноември Пристигане в Каракас
Кацане в Каракас в 08,00 ч. За сега всички пристигащи правят бърз тест при пристигане на летището в Каракас. Нямаме нужда от визи за Венецуела, влизаме само с отрицателен тест тип PCR RT, направен преди отпътуване от София в рамките на 72 часа. Посрещане и трансфер до хотел Villa Playa Grande Caracas, разположен в района на летището. Почивка след дългите полети.
2
16 ноември Каракас
Закуска. Денят е посветен на пъстрия Каракас! Финансовият, търговски, културен и политически център на Венецуела е основан през 1567 година и наречен Сантяго де Леон де Каракас. Разположен в подножието на Авила, градът може да бъде едновременно интересен и опасен. По преценка на екскурзовода правим разходката до Двореца Мира Флорес, Националния Конгрес, Пантеона, Националната Библиотека, паметника на Боливар. Добре дошли в Боливарска Република Венецуела! Конституцията от 1999 година промени името на страната от Република Венецуела и почете героя на Освобождението. Днес на територия от малко под 1 млн.кв.км. живеят 30 млн.души. Гвианските възвишения и дъждовните гори на Боливар и Амазония заемат 45% от територията на страната, но именно те са най-рядко населени – едва 5% от венецуелците живеят в тези райони. Гран Сабана и прочутите тепуи са части от масива Гвиана – едно от най-древните скални формирования на планетата. Над 100 тепуи се възвисяват над равнините, а Рорайма е най-високото от тях – 2810 м. Най-впечатляващото тепуи, обаче е Ауян, откъдето се спуска най-високият от всички водопади, Анхел 979 м. С впечатляващите 43 национални парка, над 15% от територията на страната са вид защитени територии, а отправната точка за почти всички тях е столицата, родното място на Симон Боливар.
3
17 ноември Каракас – Матурин вечеря
Рано сутринта трансфер до летището и полет до Матурин- нашата отправна точка за изследване на делтата на Ориноко. Столицата на петролния щат Монагас ни посреща за кратко, защото веднага потегляме за Делта Амакуро или Делтата на Ориноко. Делтата е роден дом за племената Уарао. Местните и до днес живеят в наколни жилища. Но когато испанските конкистадори дошли по тези места за пръв път и видели къщите на дървени подпори, нарекли мястото Малката Венеция или Венецуела. Програмата днес включва риболов /на пираня/ и разходка с кану по реката. Нощуването е в лоджа Orinoco Queen Lodge , стаи с 2 легла и баня. Лоджата е най-малката в района, с лично отношение към всеки, само с 5 стаи, с традиционни покриви със слама, семпли, но с всичко необходимо. Има столова с малък бар с избор от 3 напитки само  бира, кайпириня, ром. Последният е най-популярен сред местните. Около 2 часа се пътува с монорна лодка по река Рио Гранде /основния път за придвижване в района/ до лагера с наколни къщички, свързани помежду си с дървени пътеки над земята. Чавес наричал това място „Сърцето на родината“ в президентските си кампании преди години и безусловно печелил местните на своя страна. Макар да не е сред най-дългите реки в света, Ориноко е на четвърто място по обем на оттичане на водата – средно 7 260 000 галона в секунда преминават през делтата и се изливат в Атлантическия окен /под Тринидад/. Делтата е огромна 15 445 кв.мили свързани канали, по които се минава само с моторни лодки или дървено кану. Търсим розови делфини, видри, костенурки, маймуни. Ще минем край селища на местните Уарао.
4
18 ноември Делтата на Ориноко закуска, обяд и вечеря
Денят е посветен на наблюдаване на птици, посещение на местни жители от племето уарао, разходка в джунглата. Александър фон Хумболт нямал и 30 години, когато съдбата го изпратила в днешна Венецуела. Той стигнал Кумана през 1799 година. Дългоплануваното му пътуване по Нил било възпрепятствано от похода на Наполеон. Така фон Хумболт , придружаван от Еме Бонплан потеглят с кораб за Куба. Заради силния ураган, който застига кораба, капитанът променя курса и двамата се оказват първо в Каракас, а после и във Валенсия, преди да достигнат до делтата на Ориноко през март 1800 г. Маршрутът на двамата минава през делтата, където Хумболт е привлечен от местните племена и особено от електрическите змиорки, които те ловят. После пътят им продължава към Рио Негро и река Магдалена в Колумбия, до Еквадор, Перу и Мексико и САЩ. Той се връща в Европа с огромно количества изсушени растения, с минерали и насекоми и оставя на света над 2000 страници труд за откритията по време на пътуванията си.
5
19 ноември трансфер по реката до Матурин закуска и обяд
Закуска и трансфер до Матурин. Свободно време. Нощувка в хотел в Матурин.
6
20 ноември Матурин – Каракас закуска
Закуска, трансфер до летището. Полет до Каракас, пристигане в столицата, трансфер до хотела и настаняване. Следобедът е посветен на парка Авила. Нощувка в хотел до летището.
7
21 ноември Каракас – Канайма вечеря
Полет до Канайма рано сутринта. Кацане в Канайма, вземаме багажа и пеш се отправяме към лоджата на лагуната. Настаняване в Ara Meru Lodge (www.arameru.com). Денят продължава с разходка с дървено кану по лагуната Канайма до водопада Сапо. Тук слизаме от лодката и се атправяме /леко натоварване/ зад завесата на водопада. Вечеря и нощувка в лоджата. Канайма е дом на най-голямата група Америндиани в страната. Местните жители Пемони принадлежат на Карибската лингвистична група и са част от Арекуна, Камаракото и Турепани /населили цялата северна част на континента и Карибските острови/. Пемоните живеят главно в източния сектор на парка Канайма в разпръснати общости от 40 до 100 човека във всяка. Препитават от земеделие, лов и риболов. И от туристи, макар и да ги посещават рядко. Днес те имат достъп до питейна вода и електро генератори, имат местни училища и най-основна медицинска помощ. Около 50 000 човека живеят на територия, голяма колкото Белгия. Местните наричат района Уекта или страната на планините Тей Пун. Вечерта отдаваме на почивка преди утрешния тежък и дълъг ден през джунглата.
8
22 ноември Канайма – Анхел експедиция закуска, обяд, вечеря
Сутринта потегляме с лодка по реката. Експедицията е 2 дни, като ни очаква 1 нощувка в хамаци в заслон в подножието на Ангел. Вземаме само раници с основни неща за 2 дни, репеленти, слънцезащитен крем, обувки за вода /за лодката/ и обувки за трек /за джунглата/, шапки, яке /нощта може да е доста хладна в джунглата/, челник, лични лекарства /ако ползваме/, термос с вода, апарат и батерии ... Ако някой предпочита палатка и матрак в заслона, да се обади. Ако има още места, ще ги подсигурим. Останалите- по хамаците. Стигаме до пристана и потегляме с моторното кану по река Карао и Чурун към шеметния Анхел. Пътуването е около 4 часа, има достатъчно време за фото спирки за впечатляващите тепуи преди да стигнем мястото за пикник обяд. В Дяволския каньон се подава в далечината и километровата водна лента на Анхел, спускащ се от върха на Ауянтепуй към река Чурун. Слизаме от лодките и се отправяме на преход през джунглата /около час/, за да стигнем до площадката за наблюдаване Лаиме. Следват водните басейни в основата на водопада и време за плуване. Вечеря пикник и нощуване в заслона.
9
23 ноември връщане при лагуната Канайма закуска
Закуска, последни снимки и разходка и раздяла с Анхел. Отново по същия път към лоджата в Канайма. Заслужена почивка в най-луксозната посада в целия парк.
10
24 ноември полет Канайма - Каракас закуска
Полет от Канайма до Каракас. Пристигане в столицата, нощувка. Полетите зависят от времето и търпят промени постоянно, когато пристигнем тогава. Следобяд ще посетим национален парк Авила. Нощувка.
11
25 ноември полет Каракас - Богота
Закуска и напускане на хотела. Полет за Богота с прекачване в Панама. Кацаме към 17:15 ч. Трансфер до хотел 3*, разположен в квартал La Candelaria. Настаняване. Нощувка. Богота винаги е били столица още от самото създаване на града от испанския завоевател Гонсало Хименес де Кесада през 1538 година. Намира се на 2640 м. надморска височина и е с население от около 7 млн. души. Стара Богота омайва гостите си с красивите реставрирани колониални къщи, Нео класическата Катедрала на площад Боливар и с автентичната си атмосфера. Уникалното местно изкуство е представено както с прекрасни златни артефакти в Музея на златото, така и със съвременни скулптури и карикатури в Музея Ботеро.
12
26 ноември Богота – поледневен тур на града
Денят е посветен на Богота. Започваме с разходка в колониалния квартал La Candelaria. Машината на времето ни връща в колониалната епоха. Разходката днес ни разкрива Библиотеката Анхел Аранго, площад Боливар, двореца Cardenalicio, Колониалната църква, сградата на Независимостта, Двореца на правосъдието, двореца Левано. Продължаваме с Президентския дворец и църквата Сан Агустин. Следва посещение на едно вълнуващо място- Музея на златото, който се приема за пазещ най-голямата колекция в света от автентични древни златни предмети. В него са представени над 30 000 предмета от всички краища на Колумбия. Връщане в хотела и свободна вечер. Нощувка.
13
27 ноември Богота- Каньо Кристалес обяд, вечеря
Закуска и трансфер до летището за около едночасов полет от Богота до Ла Макарена. Пристигаме около 08:15 ч. Трансфер до хотела, оставяме багажа си обядваме в местен ресторант. След това потегляме към реката  От тук продължаваме с лодка по река Гуаяберо около 15 минути път. Слизаме на брега и продължаваме пеш до Централното разклонение, басейна Карол Кристал, Los Ochos, Piedra de la Virgen, басейна на туриста. Около 15.30 се връщаме към Ла Макарена по същия път. Нощувка. Каньо Кристалес и едно от уникалните места на планетата. Реката се счита за най-живописната в света, намира се в северна Колумбия, близо до Ла Макарена. Реката е широка около 20 метра и е дълга 100 км. Снимките от реката приличат на изображения с фотошоп, но са напълно реални. Феноменът се дължи на цъфтежа на мъховете и растенията в реката през пролетта и през ноември.
14
28 ноември Каньо Кристалес закуска, обяд сух пакет, вечеря
Още един ден сред магическата красота на реката. Сутринта потегляме отново с лодка по река Гуаяберо /около 20 минути/ до пристана, откъдето продължаваме с автомобил към фонтана Кахуче. Пристигаме до мястото и оттук продължаваме пеш по дясното, лявото и по централното разклонение на реката. Вечерта ви отвеждаме на представление с танци и вкусна вечеря. Пригответе танцувалните обувки. Нощувка в Ла Макарена.
15
29 ноември Ла Макарена – Вилавиченсио закуска, обяд
Закуска. Днес избираме между тур с каяци или тур до Каньо Пиедрас – естествен басейн. Обяд в местен ресторант. В ранния следобед полет до Богота и връзка с полет за Меделин. Постещане и трансфер до хотел в Меделин. Нощувка.
16
30 ноември Меделин закуска
Денят е посветен на историята и архитектурата на града. Отправяме се към площад Ботеро, за да научим повече за иновативната транспортна система на града, обхванала и бедните квартали. Ще се разходим с атрактивните ескалатори- любим и удобен начин за придвижване в Комуна 13. Нощувка.
17
01 декември Меделин – Гуатапе и Ел Пеньол закуска
Днес предстои посещение на гранитния хълм Ел Пеньол - най-популярното място за посещение в района. Тази 200-метрова скала може да бъде изкачена по 740 стъпала. Гледката от върха е великолепна– красиви зелени планини и обширни сини езера. Продължаваме към Гуатапе. Селището е полулярно с църквата и красивите, цветни картини, декориращи домовете на местните. Връщане в Меделин. Нощувка.
18
02 декември Меделин – Богота
След закуска – полет до Богота и връзка за Истанбул с полет на турски авиолинии в 16:50 ч.
19
03 декември Истанбул - София
Кацаме в Истанбул в 16:55 ч. Следващ полет з аСофия в 20:25 ч. отново на родна земя в 20:40 ч.

Местоположение

Venezuela