m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Индия

Индийска пъстрота

Многолика, вълшебна и непредсказуема, възбуждаща сетивата и желанието да видите още и още, преди да посетите Индия не може да бъдете подготвени какво ви очаква там. Трябва да я усетите, да я преживеете за да се влюбите в нея и да пожелаете да се завръщате отново и отново. Уникална смесица от етнически групи, впечатляващо културно богатство, дебнещи отвсякъде контрасти и скирити чудеса. Индия разпалва въображението и възбужда душата, като никое друго място на света.

От извисените до небесата заснежени върхове на великите Хималаи до щедро обляните в слънчева светлина безкрайни пясъчни плажове; от просмуканите с влага лесове на Асам до сухата пустиня Тар; от спокойствието и безвремието господстващо в храмовете до многолюдните пулсиращи, пъстри пазари; от селцата осветени от мъждукащата светлина на поклащани от вятъра фенери до модерните мегаполиси приютили в своите предели най-големите софтуерни и фармацефтични компании в света. Едва ли за някой ще порзвучи изненадващо, че днес Индия се счита за една от най-многоликите държави в света.

За тези, които бленуват да преоткрият духовността и да се докоснат до дълбините на своя вътрешен или зобикалящия ни свят, Индия предлага места с неподозирана енергия и условия за усамотяваане и вглъбяване, докосване до многобройните древни индийски практики, самобитни култове и провокиращи мисълта философски течения.

Индия е необятен рай за любителите на историята и културата, възнаградени на всяка крячка да срещат и опознават безценни примери от пъстрата история на тази необятна държава. Внушителни клепости и изящни дворци шепнат приказки за величието на древни кралства, за властването на безстрашни махараджи, за битки и съревнования водени заради желанието за власт и господство или просто заради любовта на красива принцеса.

Галерия