m

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка. Лао Цзъ

Последвайте ни

Последвайте ни:

Пишете ни

GO UP
Image Alt

Вдъхновение за пътешествие с ТравълМакс

След като пропътувахме почти всички континенти и видяхме над 80 страни, вече 20 години почитаме уникалността и красотата на всички кътчета на света и разбулваме тайните им за вас. Носим огъня на страстното любопитство към света с нас и с радост ще го споделим с всеки от вaс. За младоженците ще подберем най-ценната колекция от хотели, ще дадем идеи за паметни екскурзии и за шеметни изживявания, а вие ще се превърнете в дизайнери на собствената си островна, пясъчна, морска, горска, индианска, духовна или просто уникална сватба. Ще ви предложим най-приказните места на света, които ще сбъднат всички ваши романтични блянове. За тези, които търсят морски шедьоври, които откриват финес и красота в подводния свят, природа е сътворила истински чудеса. Питате се, ако има място докоснато от Бог- къде е то? Има няколко места, които ще поразят сетивата ви, ще трогнат душата ви, ще преминат очакванията ви. На северозапад от Кокосовите острови е Рая. Малдивите са в бляновете на всички!
Изумрудено-зелени точици, обградени от заслепяващи тюркоазени води, досущ като разпилени мъниста насред океана; напудрено-бели плажове; високи палми, поклащащи се към океана; кристални пясъци, преминаващи в кристално чисти води; нюанси на тюркоаза, смесващи се неусетно с по-дълбоките нюанси на синьото; запазени с хилядолетия коралови рифове и един от най-невероятните подводни светове на планетата. Изникващи от наситено синята шир на Индийския океан, ви посрещат над хиляда малки островчета и коралови рифове, оформящи Малдивите.
Къде ли още Раят се среща с реалността? Френска Полинезия, Кокосови острови, Мавриций, островите от Големия Бариерен Риф, островите Кук, Фиджи, Бахами, Каймани, Нова Каледония, Сейшелите, Аруба и много други са за перфекционистите.
Сапфирените Карибски води са идеални за гмуркане, плуване с шнорхел около и над пъстроцветни коралови рифове, подводни пещери и сини дупки, сензационни съкровища, извадени от потънали преди столетия кораби. За музикалните- грабваме в ръка автентично мохито и веднага разбираме тръпката по Куба на Хемингуей. Неслучайно строи тук един от домовете си и пише в Куба два от най-прочутите си романа- „За кого бие камбаната” и „Старецът и морето”. Напред към Ямайка, където ни очаква още много колоритен карибски ром, с който поливаме свежото си чувство за хумор, докато ни водят на фото сафари, на водно сафари, шеметна разходка с въжена линия над джунглата, да поплуваме с дружелюбни делфини в Очо Риос или просто да се потопим в атмосферата на регето. За фотолюбителите- Светът е пълен с прекрасни и уникални фотографски композиции, които чакат да застанат в кадъра ви. Пълен е с кулинарни шедьоври, които да опитате и споделите с любимия си човек или съмишленици и спътници в пътуването.
Умирате за фотосафари или сте любители биолози или зоолози и търсите срещи с най-интересните земни представители? Ще ви предложим най-уникалните места на света, където и днес можете да усетите тръпката от изненадата и възторга на Дарвин, покорявайки за петте години пътешествие на кораба Бийгъл най-недостъпните и непроучени места на земята. Ще ви изкушим с най-интересните места за естествоизпитателите. Потегляме на околосветско пътешествие заедно с кораба Бийгъл и спираме в Кабо Верде, при архипелага Фернандо де Нороня, в столицата и най-голямо пристанище на Уругвай, при Фолкландските острови и бурните води на Огнена земя. Преминаваме край Тихоокеанското крайбрежие на Чили и Перу и не пропускаме най-ценното на Еквадор- островите Галапагос, където Дарвин прави най-впечатляващите си открития. За пътешествениците - любимото ни 
Ще ви предложим места, където всичко излъчва легенди от времето на маите в Мексико, Гватемала, Белиз и Хондурас.
Ще ви посочим Ледени пътеки и приказки за снежни кралици в Патагония и Антарктида.
Историите за Карибски пирати и потънали кораби са още живи в Белиз, Барбадос, Мексико, Бахамски острови, Доминиканска република.
Не пропускайте Пътешествие в „лабиринта на генерала”– Венецуела, Боливия, Перу, Панама, Еквадор и Колумбия.
Най-доброто мохито на фона на прекрасен морски залез е в Куба.
Най-интригуващите пустини на света – Атакама в Чили, Намиб и Калахари в Намибия, Салар де Уюни в Боливия, загадъчните пустини на Австралия.
Амазонските приключения са в Еквадор, Бразилия или Венецуела, защо не и в северно Перу.
Мистериозни индиански цитадели и изгубени градове в Латинска и Южна Америка- Мачу Пикчу, Паленке, Чичен Ица, Ушмал, Тикал. Вие само кажете дали вдъхновението ви се храни от различните и винаги интересни човешки лица и черти, от природните картини, от легендите за индианския героизъм подплашил, макар безрезултатно преди 5 века дошлите от новия свят испанци, от културни предизвикателства или от религиозни светини, от горещите местни музикални ритми или от ледените пейзажи на Антарктида, Гренландия и Арктика. Вероятно пропуснахме още много интересни места- обадете ни се или заповядайте на чаша ароматно кафе в офиса ни на улица Оборище 18 и заедно ще сложим точка на търсенията ви. Страстта към пътешествията е в кръвта на човека и всички ние сме пътешественици. Ние сме ТравълМакс и ще намерим идейния маршрут за всеки тип бюджет! Обадете ни се и Добре дошли при нас!
С обич, Екипът на ТравълМакс